Sport
PRIPREME ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatski veslači Peruču zamjenjuju zagrebačkim Jarunom
Objavljeno 12. kolovoza, 2014.

Treneri Slavko Bralić i Krešimir Ižaković, zajedno sa šestoricom ponajboljih hrvatskih veslača, završili su jučer naporne pripreme na Peruči uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu.

- Kao i uvijek na Peruči, uvjeti za rad bili su idealni, s tim što ni nas nije mimoišlo nevrijeme koje je nedavno zahvatilo cijelu obalu - dojavio je Ižaković.

- Samo je jednom bolove u leđima osjetio Valent, a sve drugo proteklo je kako smo zamislili. Ponajviše se veslalo, ali su treninzi nadopunjavani vožnjom bicikla i vježbama u teretani.

Nedaleko od Sinja trenirali su dvojac na pariće, Valent i Martin Sinković (Mladost), dvojac bez kormilara Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić (na slici), samac David Šain, te Mario Vekić, koji će u Amsterdam putovati u statusu pričuve.

Jučer se hrvatska veslačka elita (dakako, nedostaje Damir Martin) s Peruče "prebacila" u Zagreb.

- Put u Amsterdam svakim danom je sve bliži i bliži, slijede još posljednji treninzi na Jarunu, mi iktusovci ćemo predahnuti samo u nedjelju kad ćemo "skoknuti" u naš Osijek, vraćamo se potom u Zagreb gdje ćemo trenirati do sljedećega četvrtka, jer dan kasnije slijedi let na SP - ispričao je Krešimir Ižaković šaljući čestitke našim juniorima i juniorkama za uspješan nastup na SP-u proteklih dana u Hamburgu.

Svjetsko prvenstvo održat će se, kao što je poznato, od 24. do 31. kolovoza, gdje će hrvatska biti zastupljena i u ženskoj konkurenciji. U ovom se trenutku, međutim, ne zna hoće li u Amsterdamu veslati Marcela Milošević (Trešnjevka) u samcu, ili će joj se u dvojcu na pariće priključiti iktusovka Sonja Kešerac što ovisi o procjeni njihovih mogućnosti, u obje opcije, na pripremama koje se upravo odvijaju na Jarunu. D. Kerže

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike