TvObzor
IRINA SHAYK

Volim izazove i uvijek ih prihvaćam
Objavljeno 8. kolovoza, 2014.
Lijepa ruska manekenka upustila se u glumačke vode: tumači lik Megare u filmu o Heraklu

U grčkoj mitologiji Megara je bila najstarija kćerka Kreonta, kralja Tebe. Kad je Heraklo obranio Tebu od Minejaca, Kreont mu je ponudio svoju kćer Megaru kao nagradu. Megara je Heraklu rodila kćer i sina, no Heraklo ih je ubio kad ga je Hera proklela privremenim ludilom. Prema nekim izvorima Heraklo je ubio i Megaru. Nakon što je shvatio što je učinio, pobjegao je delfijskoj proročici. Hera je kontrolirala proročicu koja mu je naredila da služi kralju Euristeju dvanaest godina i čini bilo koji zadatak koji mu on zada, a zauzvrat će dobiti dozvolu za dolazak na Olimp, odnosno besmrtnost.

U novom filmu o Heraklu, “Hercules”, Megaru tumači lijepa manekenka Irina Shayk, poznatija kao životna suputnica nogometaša Cristiana Ronalda. Iako je njezina uloga mala, ipak je riječ o velikom blockbusteru pa možda neće biti i posljednja. Za 28-godišnju Ruskinju ovo je bio prvi susret s filmskom kamerom i ona priznaje da joj nije bilo lako.

- Nije bilo dana da sam se probudila i pomislila kako želim bit glumica. To je bila čista slučajnost - kaže Irina.

Pa kako je onda dobila ulogu? Srećom, našla se u New Yorku, kad je redatelj Brett Ratner tražio visoku brinetu. Otišla je na audiciju na zahtjev svog agenta, a Ratner joj je ubrzo dao ulogu. Iako joj je uloga mala, prilično je ključna za radnju filma.

- Imam osjećaj da je film izgrađen oko mog lika - kaže Irina, kojoj prelazak s mode na film nije prva nagla odluka i neočekivani izazov u karijeri. U biti, veći dio života donosila je brze odluke koje su se isplatile. Kao dijete provela je sedam godina u glazbenoj školi i neko je vrijeme razmišljala o karijeri u marketingu prije nego što je jednom prilikom otpratila stariju sestru u kozmetičarsku školu. Ubrzo ju je otkrio modeling agent i - ostalo je povijest.

- Volim izazove - kaže Irina, koja ipak priznaje da je imala vrlo naporne glumačke lekcije radi ovog filma, ali sretna je što joj je okolina pružila podršku, posebice glavni glumac Dwayne Johnson.

Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike