Autoglas
PREMIJERA: NOVI MERCEDES-BENZ VITO

Kombi koji postavlja nove standarde
Objavljeno 4. kolovoza, 2014.
Novi Vito očekuje se na hrvatskom tržištu u studenom

Nakon V klase, Mercedes je prošloga tjedna predstavio i novi Vito. S niskim troškovima, visokom nosivošću i ekspert u sigurnosti, novi Vito postavlja nove standard za cijelu grupu srednjevelikih kombija.

Novi Mercedes-Benz Vito svestran je i pravi profesionalac među srednjevelikim kombijima, dopuštene mase između 2,5 i 3,2 tona. Iako rekordno velike nosivosti, cijena i troškovi održavanja neočekivano su niski. U Njemačkoj Vito 109 CDI furgon počinje od 17.990 eura (bez PDV), a cijene za Hrvatsku još se čekaju. Na hrvatskom tržištu očekuje se u studenom.

Novi Vito nudi široku paletu modela, koja obuhvaća Vito furgon, Vito Mixto i Vito Tourer. Potonji je namijenjen za prijevoz putnika. Zatvoreni kombiji posebno su osmišljeni za prevoženje većih tereta, ali uz ovjes u funkciji udobnosti, koji dolazi kao standardna oprema s Vitom Tourerom. Novi Vito bit će prvo vozilo u ovoj klasi koje kupcima nudi izbor žele li pogon na sva četiri kotača, stražnji pogon ili pak samo prednji. Vito s prednjim pogonom je najlakši i cjenovno najpristupačniji model u liniji, a opcija sa stražnjim pogonom dobro rješenje za poslove koji uključuju teži teret ili prikolice. Pogon na sva četiri kotača odličan je izbor za vožnju u zahtjevnijim uvjetima.

Svi modeli imaju disk-kočnice na sva četiri kraja, podesivi ESP, a ovisno o verziji i do osam zračnih jastuka, uključujući bočne zračne jastuke za područje trupa i zdjelice. Novi Vito je za 140 milimetara dulji od prethodne generacije. Bit će dostupan u tri duljine, od 4895 mm, 5140 i 5730 mm. Maksimalna visina iznosi 1910 mm.

U ponudi će biti dva turbodizelska motora različitih izvedenica. Sastoje se 1,6-litrenog četverocilindričnog motora s 90 KS koji pogoni Vito 109 CDI s prednjim pogonom. Isti je motor podešen da dostavlja 115 KS u Vito 111 CDI modelu. Vito modeli sa stražnjim pogonom dolaze s 2,15-litrenim četverocilindričnim motorom sa 136 KS u Vito 114 CDI modelu. Pod poklopcem Vito 116 CDI modela isti motor dostavlja 163 KS, a Vito 119 BlueTEC pruža 190 KS.M.Bugarić

U Njemačkoj Vito 109 CDI furgon počinje od 17.990 eura (bez PDV-a)

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala