Regija
OPĆINA NASTAVLJA S PROJEKTIMA

Podgoračani europskim novcem do asfalta u svim naseljima
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.

PODGORAČ - Općina Podgorač u protekle tri godine postala je prepoznatljiva po ulaganjima u vodoopskrbni sustav. Zahvaljujući suradnji Općine, komunalnog poduzeća Našičkog vodovoda i Hrvatskih voda, danas od devet naselja vodovodnu mrežu imaju naselja Stipanovci, Kelešinka, Razbojište, Podgorač, Budimci i Bijela Loza. U tijeku su radovi na vodovodnoj mreži u Ostrošincima, a uskoro će krenuti i polaganje cijevi prema Kršincima te nastavak druge faze radova u Budimcima, odnosno gradnja sekundarnih cjevovoda u naselju, kao i postavljanje glavnog cjevovoda od Budimaca prema Poganovcima. Gradnja vodovoda za Ostrošince i Kršince odvija se u dvije faze, a obuhvaća 11,2 kilometara glavnog voda i sekundarne mreže u tim naseljima, vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna. Prema ugovoru, završetak svih radova planiran je do kraja 2014. godine.

- U planu je da se do kraja ove godine otvori vodovod u Ostrošincima, a vrlo je vjerojatno da bi do kraja godine vodu mogli dobiti i stanovnici Kršinaca. Sljedeće godine pitka bi voda trebala poteći Poganovcina i time bi bio završen projekt vodoopskrbe - kaže načelnik općine Goran Đanić.

Nakon realizacije projekta vodoopskrbe koji će vjerojatno premašiti iznos od 15 milijuna kuna, pri čemu je samo za izradu dokumentacije Općina izdvojila nešto više od milijun kuna svojih sredstava, nastavlja se razvojni ciklus. Završena je dokumentacija kanalizacijskog sustava naselja Stipanovci i Razbojište, a značajna sredstva Općina je uložila u projektiranje rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u Bijeloj Lozi, Budimcima, Poganovcima, Razbojištu i Ostrošincima. Općinska vlast je svjesna da je projektna dokumentacija temeljna pretpostavka za ostvarivanje nekog projekta i dobivanje financijskih sredstava.

- Još uvijek imamo dosta nerazvrstanih cesta i ulica po naseljima koje nemaju asfalt. Iz općinskog proračuna financiramo izradu potrebne projektne dokumentacije, a sve kako bismo takve projekte nominirali za EU fondove – ističe Đanić.

Iznimno važan projekt jest Poduzetnička zona Podgorač, za koju predstoji izdavanje Potvrde glavnog projekta za gradnju komunalne infrastrukture u zoni. Riječ je o gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, trafostanice, niskonaponske mreže i javne rasvjete te prilazne ceste.S.Fridl

Značajna sredstva Općina je uložila u projektiranje rekonstrukcije nerazvrstanih cesta

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike