Regija
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI MASLAČKA

Vrtiću u Petrijevcima novo krovište, stolarija, izolacija…
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.

PETRIJEVCI – Načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić i direktor tvrtke „Turkalj Meister“ iz Osijeka, potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dječjeg vrtića u Petrijevcima, vrijedan 621.540,23 kune. Sukladno tome ovih su dana počeli i radovi na obnovi zgrade na koju se u Petrijevcima čeka godinama.

- Za isti projekt Općina Petrijevci se u veljači 2014. godine prijavila na javni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje radova na rekonstrukciji, odnosno dogradnji zgrade dječjeg vrtića Maslačak – 1. faza. Ona faza obuhvaća radove na dogradnji kosog krovišta s gromobranskom instalacijom i limarskim radovima, zamjenu dotrajale drvene stolarije i ulazne stijene novom PVC stolarijom te postavljanje toplinske izolacije na cjelokupnu vanjsku ovojnicu zgrade. Za ovaj projekt krajem svibnja 2014. godine Općina je s Ministarstvom potpisala Ugovor o sufinanciranju na iznos 577.000 kuna, u što je uključen i PDV te se moglo prići postupku javne nabave - rekao je načelnik Zelić.

Nakon provedenog postupka javne nabave, na koji se prijavilo osam ponuditelja, po kriteriju odabira najpovoljnije ponude odabrani ponuditelj je „Turkalj Meister“ s ponuđenim iznosom od 621.540,23 kune. Stručni nadzor nad izvođenjem radova provest će tvrtka „Respect-ing“ iz Osijeka, koja je izradila projektnu dokumentaciju te je dobivena potvrda glavnog projekta, a radovi trebaju biti završeni do 15. rujna, kako bi djeca mogla krenuti u vrtić.

Valja podsjetiti da je kompletna obnova objekta petrijevačkog dječjeg vrtića (koji se nalazi u sastavu Dječjeg vrtića Maslačak Belišće), već neko vrijeme vruć krumpir u rukama čelnika Općine Petrijevci, jer temeljita rekonstrukcija i obnova objekta prema predračunskoj vrijednosti stoji približno dva milijuna kuna, koje jedna od najmanjih općina u županiji sa svojim proračunom nikako ne može sama osigurati. - Zgrada vrtića sagrađena je 1971. godine kao objekt s ravnim krovom i od tada nije temeljitije obnavljana pa je jasno kakve sve zahvate sada treba učiniti da bi se objekt učinio kvalitetnim boravištem za više od 40 djece i troje odgojitelja - kaže Zelić.L.Aničić

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike