Regija
OGRANAK MATICE HRVATSKE VINKOVCI

Projekcija fotografija “Žedni preko vode” i "HGSS u poplavi županjske Posavine"
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.

VINKOVCI - Ogranak Matice hrvatske Vinkovci organizirao je projekciju fotografija Zvonimira Tanockog pod nazivom ''Žedni preko vode'' i "HGSS u poplavi županjske Posavine".

- Zamislio sam predstavljanje poplave koja se dogodila u županjskoj Posavini u dva dijela. U prvom dijelu prikazane su moje fotografije koje se sam snimio za vrijeme poplava i želio sam ih prikazati posjetiteljima ove večeri, jer mnogi nisu bili u tom dijelu Slavonije. U drugom dijelu je prikazana uloga Hrvatske gorske službe spašavanje u poplavi županjske Posavine, gdje se u dokumentarnom prikazu moglo vidjeti spašavanje životinja s poplavljenog područja. Ti su materijali snimani od 16. svibnja, znači, dan uoči velikih poplava, kad sam već bio stacioniran tamo, pa sve do pred kraj, kad se voda povlačila - rekao je Zvonimir Tanocki.

U ovom prikazivanju fotografija s poplavljenih područja moglo se vidjeti više od stotinu fotografija, hoće li biti prikazane na jednoj izložbi, za sada je još upitno, prema riječima autora, no organizirana će biti još jedna projekcija, u rujnu u istom prostoru.

Uz samu projekciju fotografija, svi posjetitelji mogli su poslušati predavanje Zvonimira Tanockog u svezi s ulogom HGSS-a u poplavama te postavljati pitanja, tako da su svi mogli iz prve ruke doznati nešto više o samim poplavama.M.Kokaj

U ovom prikazivanju fotografija s poplavljenih područja moglo se vidjeti više od stotinu fotografija

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike