Sport
DINAMO MINIMALNO SLAVIO U DANSKOJ

Sva “modra” inozemna pojačanja još su u grču
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

ZAGREB - Dinamo je stigao na korak do jeseni u Europi. U U prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka svladali su danski Aalborg u gostima s 1:0. Pogodak za Modre zabio je Marcelo Brozović u 49. minuti, premda su, mora se priznati, Danci imali niz svojih sjajnih prigoda koje nisu iskoristili. Stoga, opreza uoči uzvrata u Maksimiru nikad dosta. Trener Zoran Mamić i dalje ima zadaću uigrati posljednju liniju, iako on problem vidi u kreativcima kojih u Dinamu ne manjka.

- Takav grč koji smo imali u prvom poluvremenu je fascinantno. Sjajni igrači koji imaju fantastičan pas dodaju lopte krivo, treba im sedam dodira da smire loptu. Pravi upitnik za nas, pogotovo za mene kao trenera i to nam je najvažnija stvar", rekao je Mamić, čija je momčad odigrala daleko bolje u nastavku susreta kada je propuštena prigoda čak i za uvjerljivijom pobjedom.

Pogodak Marcela Brozovića u 49. minuti kada je sjajno naciljao donji lijevi danski kut “otpustio je kočnice” Dinamovih igrača.

- Zabili smo gol, a nismo ni jedan primili, što je najvažnije. Na kraju idemo s pobjedom i imamo tjedan dana da se pripremimo za uzvrat - rekao je Marcelo Brozović, čiji je pogodak jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri:

- Ne znam je li ovo bio najvažniji ili najdraži, ali gol kao gol i nadam se da ću zabiti još mnogo takvih - zaključio je Brozović.

Najveći problem, čini se, “modri” će imati u uigravanju posljednje linije. Uz Šimunića, Sigali se još traži. Uz to, ni ovo ljeto pridošli portugalski reprezentativni vratar Eduardo nikako zasad ne ulijeva povjerenje u ionako nesigurnu Dinamovu obranu. Premda, mora se priznati, u tri europske utakmice Dinamo nije primio ni jedan pogodak.

- I ovo je vrijedna pobjeda, jer je u gostima, posebno jer nismo primili pogodak. Igrali smo kao prava momčad, pomagali jedan drugome i tu leži razlog ovoj pobjedi, jer Aalborg je jako dobra momčad i nemoguće ih je dobiti bez prava partije cijele momčadi. Naravno, ovo je samo prvo poluvrijeme i još nas čeka teških 90 minuta u Zagrebu - prokomentirao je iz svoga kuta utakmicu Dinamov vratar, koji još uvijek treba dokazati reputaciju s kojom je stigao u Maksimir.

Zasad su sva Dinamova inozemna pojačanja u svojstvu “dokazivanja”. Iznimka je, naravno, prošle godine pridošli alžirski reprezentativac El Soudani, koji se na početku sezone pokazao najboljim Dinamovim igračem. No, za ozbiljniju ulogu u Europi tijekom jeseni Dinamo treba mnogo više. K.Lacković

PRVI SUSRETI 3. PRETKOLA LP-a
Slaven Bilić pobijedio u Rotterdamu, Vrdoljak zapucao dva jedanaesterca

Uz Dinamo jedino je još Bešiktaš, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, pobijedio u gostima. Turci su to uspjeli na gostovanju kod Feyenoorda u Rotterdamu (1:2). Poljska Legia u Varšavi je razbila Celtic s 4:1 te uz to još promašila dva jedanaesterca. Oba puta neprecizan je bio naš Ivica Vrdoljak. Standard iz Liegea i Panathinaikos odigrali su bez pogodaka. Za Grke je Schildenfeld odigrao cijeli susret, a Pranjić je u 64. minuti ušao umjesto Petrića. Nikola Kalinić igrao je cijelu utakmicu, a Mladen Bartulović ostao na klupi (Strinić nije bio u konkurenciji) u remiju Dnjipra s danskim doprvakom Kobenhavenom 0:0 u Kijevu.

Rezultati prvih susreta 3. pretkola: Aktobe - Steaua 2:2, Qarabag - Red Bull Salzburg 2.1, HJK - Hapoel 2:2, AEL - Zenit 1:0, Dnjipro - Kobenhavn, Grasshoppers - LOSC 0:2, Feyenord - Bešiktaš 1:2, Standard - Panathinaikos 0:0, Ludogorec - Partizan 0:0, Aalborg - Dinamo 0:1, Maribor - Maccabi Tel Aviv 1:0, Legi - Celtic 4:1. (K.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike