Sport
ZAVRŠILI DIO PRIPREMA

Trener Cibalije Tomić zadovoljan ljetnim pridošlicama
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.

VINKOVCI - Najteži dio tzv. bazičnih priprema je iza igrača Cibalije. Slijedi tehničko-taktičko uigravanje a do početka prvenstva odigrat će još tri utakmice. Do sada su nogometaši Cibalije odigrali šest susreta, dva u Vinkovcima, a četiri na gostujućim travnjacima. Zadovoljan je odrađenim trener Zoran Tomić:

- U tih šest utakmica četiri smo pobijedili, a dvije izgubili. Dobro su nam došli porazi od Slobode i Đakova, ali, također, pobjede su donijele samopouzdanje momčadi. U posljednjoj utakmici, protiv Mađara, premda su igrači još teških nogu, po meni dobro su odigrali. Bili smo čvrsti otraga, a opasni, premda ne toliko spektakularno, prema naprijed. Dali smo gol i imali još nekoliko lijepih prilika.

Trener Vinkovčana protiv Mađara nije imao na raspolaganju sve igrače, ali su oni koji su igrali svoj posao dobro odradili. Pogoto je bilo vidljivo da po igri i zalaganju odskaču igrači koji su došli ovog prijelaznog roka u Cibaliju.

- Jako sam zadovoljan igrom novih igrača. Aganspahić se bori do zadnje minute, pa mladi Mandić, uvijek opasan za gol i vrlo aktivan naprijed. Zatim Mišić, koji se promiče u najvažnijeg igrača vezne linije. Bit će to još bolje kada nam se vrati Puljić, a pogotovo dva igrača koja su nam se priključila nedavno, Conjar i Ottochian.

Trener Tomić uigrava sistem 3-5-2, što je potvrdio već nekoliko puta, ali protiv Mađara u srijedu uočili smo kako u nekoliko situacija sistem Vinkovčana izgleda 3-2-5, s dva igrača u vezi, a s čak petoricom u napadu. Vjerojatno je to put kojim Tomić želi ići. Sa što više igrača u završnici.

- Da, u tom smjeru razvijamo našu igru. Imamo igrače za takav način igre, koji mogu odraditi igru u oba smjera. Zahtjevam brzu igru prema naprijed, brzi protok lopte i što brži dolazak pred protivnički gol. Igrači su sada fizički dobro spremljeni i sada ću od nih zahtjevati upravo takvu igru. Intenzitet treninga neću spuštati do posljednjeg tjedna prije početka prvenstva. Tada ću ga smanjiti kako bi se igrači odmorili i spremni dočekali prvu, po meni, najvažniju utakmicu u prvenstvu - rekao je trener Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike