Sport
HAJDUK PORAŽEN U KARAGANDIJU

Kazahstanci stigli do dva pogotka prednosti u četvrtoj minuti sudačke nadoknade
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

Vezani članci

HAJDUK DANAS GOSTUJE U KARAGANDYU

Splićani za zrakoplov jedva pronašli 18 putnika

Toktar Žangilišbaj ušao je u igru u 83. minuti umjesto Mihreta Topčagića, koji je u 10. minuti prvi zatresao Hajdukovu mrežu u prvom susretu 3. pretkola Europske lige. U tim trenutcima Šahter je vodio s 3:2 što je bio sjajan rezultat za Splićane koji im je davao velike nade u prolazak nakon uzvrata u Poljudu za tjedan dana. Međutim, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade “joker” s klupe Žangilišbaj iskoristio je jednu od niza smušenosti Hajdukove obrane tijekom susreta u Karagandiju i svojoj momčadi ipak povećao nade u prolazak. Hajduk je čak bolje izgledao u uvodnim minutama susreta, kada je primio pogodak kod prvog praktički prelaska preko sredine igrališta igrača Šahtera. Topčagić je bio vješt u kaznenom prostoru, a neshvatljivo je da u tim trenutcima leđima okrenutog napadača čuva vezni igrač Anđelković. To je zapravo bila samo jedna pogreška Hajdukove obrane koja je bila pred izazovima uvijek kada su suparnički igrači uputili centaršut pred Stipičina vrata. Hajduk je čak uspio izjednačiti preko Gotala nakon pogreške vratara Mokyna. Suparnički vratar, inače, zaslužan je što Hajduk nije postigao i još koji pogodak više. Šahter je do odmora preko Finončenka došao u vodstvo, koje je povećao u 70. minuti. Ipak, u 78. minuti krivnja nije na “duši” vratara jer je Caktaš izveo jedanaesterac (lopta je pogodila u ruku nekog od domaćih igrača nakon slobodnog udarca Caktaša, nap. a.). Vratar Kazahstanaca pročitao je šut, ali ga nije uspio obraniti. Tada je Hajduk, unatoč “minusu”, imao doista odličan rezultat koji bi, vjerujemo, Igor Tudor “potpisao” prije susreta u kojem nije mogao računati na niz standardnih igrača. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Hajduku je otežan posao. No, imaju se pravo nadati. (K.L.)

KARAGANDI - Stadion Šahtera. Gledatelja: 9000. Sudac: Aliyar Aghayev (Azerbajdžan). Strijelci: 1:0 Topčagić (10.), 1:1 Gotal (19.), 2:1 Finončenko (21.), 3:1 Džidić (70.), 3:2 Caktaš (78.-11 m), 4:2 Žangilišbaj (90.) Žuti kartoni: Poryvaev, Maily, Džidić, J. Maslo i Kirov (Šahter). Crvenih kartona nije bilo.

ŠAHTER

4 (2)

Mokyn, Poryvaev, Džidić, Maliy, J. Maslo, Vičius, Konysbaev, Pokrivač (od 60. Bajžanov), Kirov, Topčagić (od 83. Žangilišbaj) i Finončenko (od 86. Murzoev).

HAJDUK

2 (1)

Stipica, Mikanović, Milić, Jozinović, Maloča, Anđelković, Vlašić (od 88. Maloku), Caktaš, Bradarić, Gotal i Kouassi (od 71. Bencun).

Hajduk nije igrao loše, ali je poražen zbog neshvatljivih propusta u defanzivi

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike