Regija
NASTAVLJEN PROJEKT GRADSKE KNJIŽNICE

Opet radi Ljetno kino u vinkovačkoj knjižnici
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

VINKOVCI - Ove godine nastavljen je projekt Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci pod nazivom ''Ljetno kino u knjižnici'' kojim žele obogatiti ponudu kulturnih događanja u Vinkovcima.

Gosti su bili članovi Multimedijalnog centra Studija kreativnih ideja Gunja (MMC SKIG) koji ima korijene u Literarno-novinarskoj družini ustanovljenoj 1960. godine, a čija filmska djelatnost počinje 2003. godine. Ovu vrijednu udrugu u sat vremena projekcijama i komentarima predstavio je njezin osnivač i voditelj, prof. Josip Krunić. Prvi je prikazan neobično uspjeli poluminutni ''foršpan'' rađen za Međunarodni filmski festival mladeži u Karlovcu, a nakon toga jednominutni film ''Gunja'' kao i novi filmovi o strahotama poplava u Gunji, Rajevu Selu i ostalim mjestima Cvelferije na čemu danonoćno radi nekoliko ekipa SKIG-a. Vidjeli smo deset minuta dugu radnu verziju filma ''Poplava'', zatim radionički igrani film iz prošle godine ''Kako je bilo na rođendanu'', te igrane filmove komedije ''Harlampije'' i ''Ljubitelji kave''.

Aktivnosti na dokumentiranju poplave započele su te kobne subote, 17. svibnja kada su filmaši završili svoj rad u studiju i razišli se nakon što su posnimali radove na gradnji nasipa, a kad je toga dana bujica vode nahrupila svom silinom i uskoro narasla više od dva metra shvatili su da moraju natrag u studio spašavati opremu. Osim filma o tim aktivnostima trenutno rade na postprodukciji dokumentarnog filma ''Kako dalje živjeti u Gunji'', čime je sve rečeno. Uz sve tragične događaje SKIG ide dalje i već su najavili kako će u gerilskim uvjetima organizirati ''Ljetnu školu filma'' u Gunji, od 9. do 13. kolovoza.

U okviru ''Ljetnog kina u knjižnici'', 12. kolovoza bit će prikazana španjolska komedija ''Putnici ljubavnici'' slavnog Pedra Almodovara, a 19. kolovoza dokumentarni film o Božidaru Violiću, ''U znaku blizanaca'', koji su režirali Helena Sablić Tomić i Davor Šarić.M.Kokaj

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike