Osijek
NA RUBU ŽIVACA

Stanari Ružine:
Radovi kasne 45 dana, a mi više ne
možemo živjeti s bukom, prljavštinom
i radnicima na kućnom pragu!
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.

Stanari Ružine ulice na potezu od raskrižja sa Županijskom do raskrižja sa Zadarskom ulicom ogorčeni su. Radovi koji su u tijeku duž prometnice na ovoj lokaciji probili su rok za čak 45 dana, a život ovdašnjim ljudima učinili nepodnošljivim.

- Kada je sve počelo rečeno je kako će nam se život normalizirati do 16. lipnja. Sada je kraj srpnja, sve je još uvijek raskopano, ljudi ne mogu hodati ulicom, obitelji s malom djecom su očajne, kolica ulicom mogu samo nositi! Pred istom kućom tri su puta istu rupu otkopali i zakopali. Ja sam 30 godina radio u građevini, svaki dan ih gledam i nije mi jasno što se događa! Svima nam je dosta svega. I buke, i radnika, i prljavštine! Želimo ponovno normalno živjeti! - priča u ime cijelog svog susjedstva ljutiti Branislav Majer, stanar Ružine 5. Dodaje, kada su radovi počeli nema osobe koja ih nije pozdravila, ali što je previše - previše je!

Istražili smo što se događa.

Najveći dio radova u Ružinoj ulici odnosio se na polaganje vodovodnih i kanalizacijskih instalacije koje je započelo 12. svibnja, a trebalo je završiti 16. lipnja. No, kako doznajemo u Vodovodu Osijek, instalacije su postavljen tek prije nepuna dva tjedna.

- Tada smo radilište prepustili radnicima HT-a, HEP-a i Parangala koji su u “naš” kanal trebali položiti svoje instalacije za telefonsku mrežu, struju i uličnu rasvjetu kako se ne bi dogodilo da ulicu nedugo nakon rekonstrukcije ponovno treba raskopavati. Tek kada sve te tri tvrtke obave svoj posao Vodovod može ponovno nastupiti, i to s ispunjenjem svoje obveze sanacije ulice u suradnji s Gradom Osijekom. Prema nekim indikatorima oni bi trebali biti gotovi za koji dan, pa, ako se ispostavi da je to istina, stanari Ružine mogu očekivati sanaciju već idući tjedan - objašnjava Vladimir Vouk iz osječkog Vodovoda.

Direktor Elektroslavonije Osijek, Danijel Ilić, također odgovara kako su duž sporne dionice Ružine električne instalacije provedene.

- Naš posao je tamo za sada završen. Dok se ne raskopa kanal druge dionice, naših radnika tamo neće biti - kaže Ilić.

Isto odgovara i Zdravko Banjan iz “Parangala”, što navodi na zaključak kako sanacija Ružine čeka završetak radova HT-a. Što iz ove tvrtke potvrđuju. No, ističu kako su svoju dinamiku radova prilagodili najavljenom vremenskom okviru za postavljenje infrastrukture koji im je najavio Grad Osijek.

- Hrvatski Telekom na poziv grada Osijeka trenutačno izvodi radove rekonstrukcije na EKI-ju (elektronička komunikacijska infrastruktura) u Ružinoj ulici. Dinamika radova koju koordinira Grad Osijek usklađena je s ostalim infrastrukturnim izvođačima. Konkretno, radovi na polaganju cijevi i zdenaca započeli su 16. srpnja 2014. i trebali bi biti gotovi 1. kolovoza 2014. - kažu iz Hrvatskog Telekoma. I. Solar

OGORČENI I STANARI OKOLNIH ULICA

U cijelosti raskopana prva dionica Ružine ulice zagorčava život dva i pol mjeseca i stanarima svih okolnih ulica. Kažu, iako su i prije muku mučili s parkiranjem sada je situacija nesnosna. Ogorčeni su i biciklisti koji da bi biciklom prošli prema središtu grada, moraju nositi bicikl preko gradilišta, voziti se tri puta dužim okolnim putem, ili praviti prometni prekršaj i voziti jednosmjernom ulicom u krivom smjeru te riskirati plaćanje kazne.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike