Crna kronika
KOD SLANOG NASTRADALA BRITANSKA OBITELJ

Otac i dvoje djece poginuli, majka i treće dijete kritično
Objavljeno 31. srpnja, 2014.
BMW je iz neutvrđenih razloga podletio pod kamion koji je vukao labudicu

U dvije teške prometne nesreće na dubrovačkom su području poginule četiri osobe. Tragedija u kojoj je teško stradala britanska obitelj, dogodila se jučer oko 8 sati na jadranskoj magistrali, kod mjesta Slano.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave duborvačko-neretvanske, došlo je do direktnog sudara kamiona cestarskog poduzeća i BMW-a britanskih registracija. Od teških ozljeda poginuli su otac i dvoje djece, dok su majka i treće dijete teško ozlijeđeni.

Kolima Hitne pomoći teško ozlijeđena žena i dijete prevezeni su u dubrovačku Opću bolnicu. Žena je hitno operirana zbog unutarnjeg krvarenja i rupture jetre. Teške ozljede zadobilo je i osmogodišnje dijete u predjelu prsnog koša, glave i zdjelice. Prema riječima Jerka Ferrija Certića, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, majka i dijete trenutačno se nalaze na Odjelu intenzivnog liječenja, jer su vitalno ugroženi.

Do sudara je došlo u blizini Slanog, a britanska obitelj kretala se prema Dubrovniku. Kako neslužbeno doznajemo, automobil je u krivini udario u bankinu te je nakon odbijanja podletio pod kamion koji je vukao prikolicu - labudicu. Udarac je bio strašan i automobil je zgnječen. Pozvani su policija i Hitna pomoć, a na mjesto nesreće izišli su i vatrogasci koji su teško ozlijeđene majku i treće dijete morali izvlačiti iz smrskanog vozila. Točne uzroke nesreće utvrdit će istraga očevidne ekipe PU dubrovačko-neretvanske.

Jadranska magistrala kod mjesta Slano bila je zatvorena za promet puna tri sata pa je veliki broj vozila preusmjeravan prema Dubrovniku i Neumu starom cestom.

Milan BUGARIĆ
POGINUO I PJEŠAK

Pješak koji je u srijedu oko 15 sati teško ozlijeđen u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku, preminuo je nekoliko sati kasnije u dubrovačkoj bolnici. Nesreća se dogodila u trenutku kada se 77-godišnjak nalazio na obilježenom pješačkom prijelazu. Na njega je naletio automobil kojim je upravljao 66-godišnji vozač.

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike