Sport
OSIJEK KELME JOŠ ĆE NEKO VRIJEME BITI NA ODMORU

Mladina u Crnoj Gori, Ćavar uzeo ispisnicu
Objavljeno 31. srpnja, 2014.
Osijekov vratar pojačat će crnogorskog prvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ne uspije li u tome vratit će se kući

Aktivnosti u malonogometnom prvoligašu Osijek Kelmeu su klasične ljetne, dakle „sezona kiselih krastavaca“.

Početak priprema trener Marin Smoje zakazao je za 23. kolovoza, a dotad će se polako sređivati pitanja igračkog kadra.

Ćavar u Dubrovnik, Makarsku, Vrgorac...?

Promjena će sigurno biti, jer najbolji igrač Osijek Kelmea proteklih godina Dražen Ćavar već je uzeo ispisnicu, ali je još neizvjesno kojim će smjerom krenuti dalje njegova karijera. Kao nove njegove destinacije spominjali su se Dubrovnik, Makarska pa ponovno Vrgorac, ali zasad on trenira i igra za osječkog nogometnog ligaša Grafičar Vodovod. Hoće li se Ćavar okrenuti velikom nogometu, ili će ostati u futsalu, znat će se vrlo brzo, ali najmanja je vjerojatnost da ćemo ga i sljedeće sezone gledati u dresu Osijek Kelmea.

- To je točno. Ćavar je uzeo ispisnicu i vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati. Isto može napraviti svaki naš igrač, jer klub će nastaviti u smjeru u kojem je dosad išao – amaterskom. Ako bilo koji od naših igrača dobije ponudu koja će ga zadovoljiti, mi ga nećemo sprječavati u odlasku, ali zasad su još uvijek svi, osim Ćavara, naši članovi - kaže Ivica Vasilj, predsjednik Osijek Kelmea.

Osim Ćavara zasad nema ni prvog vratara Ivana Mladine, koji je prešao u redove Agame, prvaka Crne Gore, s kojim će zaigrati u kvalifikacijskoj rundi Lige prvaka. Važno je istaknuti kako je Mladina u Crnu Goru otišao s „povratnom kartom“.

- Otišao je pokušati pomoći Crnogorcima da se probiju kroz tu prvu kvalifikacijsku rundu. Ako uspiju Mladina će tamo ostati do zime, a ako ne uspiju, vratit će se - kaže Vasilj.

Nema više velikog nogometa

Jedna od novosti jest i ta da će Osijek Kelme daleko striktnije gledati na paralelno igranje velikog i malog nogometa. Između ostaloga i zbog toga što su nezadovoljstvo dvostrukim angažmanom igrača iskazali i klubovi velikog nogometa. I to je dobro. Dvostruko trošenje nikome nije donosilo osobitu korist. Samo je pitanje kako će dio igrača reagirati na te nove okolnosti i za koji će se sport odlučiti. Veliki i mali nogomet dvije su vrlo različite priče, bez obzira na to koliko srodni bili u nekim stvarima. Uglavnom, Osijek Kelme u novu će sezonu najvjerojatnije sa starim snagama. Odlazak Ćavara sigurno će biti problem, ali vratit će se Goran Dakić koji se cijelu prošlu sezonu mučio s ozljedom. Prije toga bio je na pragu reprezentacije, a ako ostane i Gordan Duvančić, Osijek Kelme opet će imati adute za plasman, bar u sredinu tablice i borbu za play-off.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike