Osijek
IVICA VRKIĆ OBIŠAO RADOVE

Nova staza u GČ Tvrđa, a u središtu privremena ledina
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

Pločnik u Vukovarskoj od rampe do Svačićeve ulice, istočne granice Gradske četvrti Tvrđa, bit će dovršen do kraja tjedna. Rekonstruira se, kazao je Davor Slivka, predsjednik Vijeća GČ Tvrđa, južna staza od broja 124 do 152, a nastavak je to prošle godine započete rekonstrukcije te staze istočnije od sadašnjeg gradilišta. Davor Vić, direktor Unikoma, kaže kako se radi već dva tjedna, postavljeni su i slivnici za odvodnju uz trasu, koja se rekonstruira u ukupnoj dužini od 280 metara. Za taj je posao utrošena većina sredstava planiranih za prioritete Četvrti - radi se o 340.000 kuna.

Gradonačelnik Ivica Vrkić obišao je radove i pritom ocijenio kako je ovaj projekt rezultat dobre suradnje Četvrti i Grada Osijeka. “Bez obzira na teško vrijeme, veseli me svaki kvadratni metar nove komunalne infrastrukture. Nastavljamo ovakve radovea, prema katalogu radova koji su u planu, sada je na redu Tenja, a radi se i u Sarvašu, Josipovcu i Višnjevcu”, poručio je Vrkić.

Vrkić je nakon toga u središtu grada, na raskrižju Gunduliževe i Županijske ulice, kazao kako grad poprima nove vizure. Naime, u tijeku je uklanjanje prve privatne ruševine. - Grad je očistio nekoliko svojih parcela, rješava imovinska pitanja gdje je suvlasnik s privatnim osobama kako bi se i te ruševine uklonile da bi grad izgledao uredno, a građani bili sigurni. Vezano uz objekte o kojima se godinama nitko ne brine, nećemo popuštati, nego ćemo pritiskati, slati kazne sve dok se, poput ovog objekta, ne uklone. Onima koji su spremni na suradnju rado ćemo pomoći i s gradskim tvrtkama da im to olakšamo i s osiguravanjem deponija za ostatke ruševina. Podupirat ćemo svaku ideju za ulaganja privatnih poduzetnika na takvim mjestima da se ne dogodi ovakva situacija kao na ovom uglu - kazao je Vrkić.

Naime, umjesto da ovdje već odavno stoji novi suvremeni objekt, imat ćemo prazan prostor. Jer zbog papirologije bivšem je vlasniku propalo uloženih milijun eura u investiciju. Bivši vlasnik objekta Pero Kusić iz Lakolita u stečaju kaže kako je ruševinu na dražbi kupio novi vlasnik, a njemu su planove da napravi četverokatnicu s dvije podzemne etaže s garažama, ukupne veličine 6000 kvadrata, pomrsile promjene Prostornog plana. D. Pejić

RUŠE SVE ŠTO JE OPASNO

Gradonačelnik je kazao kako su već očistili nekoliko parcela u Reisnerovoj, Gundulićevoj..., a slijede i druge. Rušit ćemo sve što je opasno, poručio je Vrkić. Kusić je dodao kako se već dvadesetak godina u ovom gradu radi tako da se mijenjaju propisi i odluke, što usporava ili onemogućava investicije. Tako je njemu, kada je za objekt za koji tvrdi da bi promijenio vizuru i bio primjeren središtu, otežalo to što se nakon 2009. godine, kada je napravljen projekt uglovnice koju je planirao graditi, gradskom odlukom odredilo da mora napraviti više parkirališta i zelenih površina, iako je prethodno bilo propisano manje.

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike