Osijek
KONCESIJA ZA PARKIRALIŠTA

Nagodinu naplata parkiranja na
još 566 mjesta, cijena ostaje ista
Objavljeno 31. srpnja, 2014.
Zona naplate parkiranja na istok se širi sve do Istarske ulice

Novi ugovor o koncesiji za održavanje i naplatu parkiranja osobnih vozila u gradu jučer su u prostorijama gradske uprave potpisali gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i direktorica Elektromodula Ana Kocelj, a na snagu stupa 1. siječnja 2015. i vrijedit će do početka 2025. godine.

Sadašnji ugovor o koncesiji, također s Elektromodulom, naime, istječe 31. prosinca, pa je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća potvrđen novi/stari koncesionar, koji je izabran na nedavnom javnom natječaju.

- Na taj natječaj javile su se četiri tvrtke - Parking iz Karlovca, Crtorad iz Varaždina, Candor iz Valpova i osječki Elektromodul. Prve tri ponude iznosile su između 1,79 i 1,86 milijuna kuna godišnje za koncesiju, a Elektromodul je ponudio da godišnje u gradski proračun uplati dva milijuna za koncesiju. To smo i prihvatili, ne samo zato što je posrijedi najviši iznos, koji je ujedno i najviši za ovaj posao među sličnim gradovima u Hrvatskoj, nego smo i zadovoljni kako su oni do sada radili. To je sustav koji je vrlo dobro organiziran i funkcionalan - objasnio je gradonačelnik.

Naglasio je kako su u ugovoru određene izmjene, poput činjenice da će se broj i zone parkirališnih mjesta, termini naplate te cijene parkiranja moći mijenjati i prije isteka ugovora.

- Promjena cijena parkinga neće biti, no odlučili smo se na povećanje broja parkirališnih mjesta od nove, 2015. godine. Do sada smo na području grada imali 2531 parkiralište u sustavu naplate, a prema novom ugovoru bit će ih ukupno 3097 - najavio je Vrkić.

Direktorica Elektromodula pak istaknula je kako se cijene naplate neće mijenjati pa će i dalje ostati četiri kune po satu za prvu zonu, tri za drugu i dvije za treću zonu.

- Sva parkirališta radnim danom naplaćivat će se i dalje od 7 do 20 sati, a nova od 7 do 15 sati, kao i sva ostala subotom. Nedjeljom i blagdanom parkiranje će i dalje biti besplatno - rekla je Kocelj.

Tomislav LEVAK
Koje su sve promjene u naplati?

Gradonačelnik Vrkić iznio je koje su sve promjene u zonama naplate parkiranja, kao i na koje je lokacije ono točno prošireno. "Naplata se će se uvesti u neke nove ulice, a to su Park kralja Petra Krešimira IV., Ulica kralja Zvonimira, Ulica Franje Krežme, Zagrebačka od Reisnerove do Zvonimirove, Park kneza Branimira, Keršovanijeva, Cesarićeva i Istarska. Osim toga, doći će do nekih promjena u prvoj i drugoj zoni. Tako će u sustavu naplate iz prve zone u drugu prijeći Pejačevićeva ulica od Waldingerove do Trga pape Ivana Pavla II., Waldingerova od Pejačevićeve do Strossmayerove te Strossmayerova od Waldingerove do Trga Ante Starčevića. Parkirališna mjesta dosadašnje druge zone u Ulici Hrvatske Republike, Blok-centru II, Radićevoj od Reisnerove do Školske, Gajev trg, Trg Lava Mirskog i Neumanova postat će prva zona", nabrojio je gradonačelnik stavke iz službenog rješenja.

3097

parkirališnih mjesta bit će obuhvaćeno naplatom od 2015.

2531

parkirališno mjesto trenutačno je obuhvaćeno naplatom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike