Osijek
TERETANA NA OTVORENOM

Otvoren “Street Workout park” u Dalju
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

Mještani Dalja dobili su novi sportski sadržaj - Street Workout park, mjesto za vježbanje na otvorenom i teretanu u sklopu projekta “Umjetnost demokracije”. Taj je projekt provela Srednja škola Dalj u suradnji s Udrugom za promicanje i unaprjeđivanje filozofije za djecu “Mala Filozofija” iz Zadra uz partnere na projektu: Kulturno-znanstveni centar Milutin Milanković, Gimnazija Dinka Šimunovića u Sinju i Srednja školu Obrovac.

Koordinator projekta za Dalj bio je profesor Zoran Kojčić, koji kaže da je igralište rezultat građanske akcije koju su zajedno proveli učenici i volonteri iz lokalne zajednice. Prostor za igralište osigurala je Općina Erdut, a lokacija Streat Workout parka je kod igrališta NK Radnički u Dalju.

Učenici iz Sinja sredstva su uložili u gradsku knjižnicu, a učenici iz Obrovca u turističku promociju svoga kraja. Kojčić je, na svečanom otvorenju na kojem su bili i Đorđe Nešić, ravnatelj KZC-a Milutin Milanković i stručni suradnik za društvene djelatnosti Općine Erdut, te Jelena Eklemović sa suradnicima iz Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut, zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu i ponudili građanima Dalja još jedno mjesto koje služi promociji zdravog načina života i bavljenja sportom.

Na službenom otvaranju podijeljene su zahvalnice projektnim partnerima, učenicima i volonterima. Inače, projekt je bio edukativnog karaktera kojim se promoviraju demokratske vrijednosti i vizualna kultura, a provodio se u školama na područjima od posebne državne skrbi. Provođenje projekta omogućili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zadarska županija. Kroz deset održanih radionica učenici u Dalju upoznali su se s političkim sustavima i demokratskim vrijednostima, arhitekturom, glazbom, filmom i vizualnom umjetnosti. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike