Regija
IMC POMAŽE POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

International Medical Corps donirao opremu ambulanti Račinovci-Đurići
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

ĐURIĆI - Voditelj interventnog tima za poplavljena područja međunarodne neprofitne humanitarne organizacije International Medical Corps (IMC) Marin Tomaš predao je jučer ravnateljici Doma zdravlja Županja Luci Lešić vrijednu donaciju. Riječ je o medicinskoj opremi, vrijednoj 52.000 kuna, koja će pridonijeti kvalitetnijem zbrinjavanju pacijenata u zdravstvenoj ambulanti Račinovci-Đurići. U velikim poplavama sredinom svibnja potpuno su uništene zgrade i oprema ambulanti u Gunji, Rajevu Selu i Račinovcima. Ravnateljica Lešić istaknula je da oštećenja na zgradama onemogućavaju pružanje zdravstvene skrbi te da materijalna šteta, uključujući i opremu i inventar, iznosi gotovo šest milijuna kuna.

- U svrhu zaštite zdravlja osoba s ovog područja, svaka donacija opreme je dobrodošla - zaključio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zahvalivši IMC-u. Dodao je kako je, uz zdravstveni sustav, pomoć potrebna i ostalim sustavima na poplavljenom području. Oprema nužna za zbrinjavanje pacijenata koju je donirao International Medical Corps sastoji se od EKG uređaja, oksimetra, sterilizatora, glukometra i potrebnih traka, otoskopa, oftalmoskopa, hladnjaka, kompleta za terapiju kisikom, boce za kisik, tlakomjera, manžeta za monitor/tlakomjer, stetoskopa, negatoskopa, vage za odrasle, visinomjera, fokusirane svjetiljke, stalka za infuziju, trodijelnog paravana, torbe za liječnika, ampularija, čeonog ogledala, stola za pregled pacijenata, stepenica, ormara za lijekove te kolica za instrumente i lijekove.

IMC, organizacija sa sjedištem u SAD-u, bavi se humanitarnim radom od 1984., a do sada je, djelujući u više od 70 zemalja diljem svijeta, donirao više od 1,6 milijardi američkih dolara u raznim oblicima humanitarne pomoći. Ovo je njihova treća donacija poplavljenim područjima u Posavini. U partnerstvu s Njemačkom humanitarnom organizacijom Luftfahrt ohne Grenzen donirali su dječju hranu i više od dvije tone profesionalnih sredstava za dezinfekciju, u vrijednosti od oko 600.000 kuna.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike