Regija
OBNOVA ZAHVALJUJUĆI DOBRIM LJUDIMA

Gunju više obnavljaju volonteri nego država
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

GUNJA - Za Gunjance volonteri su spas u stanju kada svako domaćinstvo želi što prije popraviti svoje kuće pred skoru jesen i nadolazeću zimu. Minulog vikenda očekivalo se mnogo više volontera, no zbog prijevoza neki su morali otkazati dolazak, a drugi su imali smjenu. Ono što smo pronašli ugodno nas je iznenadilo u kući 84-godišnje umirovljenice Magdalene. Za ono što su učinili Osječani Pavo Đanić, Tihomir Lekšan, Hrvoje Škoro i Dragan Ačimović, ne samo da zaslužuju riječi hvale nego da ih, kako je u šali rekao jedan Gunjanac “proglasimo udarnicima”.

- Čekala sam mišljenje stručnjaka poslije povlačenja vode da bih znala trebam li vaditi parket i što ću s namještajem. Vrijedni Osječani su došli i izbacili sav vlažan parket, a dijelovi namještaja od iverice također su bili oštećeni. Čak su mi donijeli i tanjure, čaše... - kaže umirovljenica Magdalena.

- Mi smo došli iz Wustenrota Stambene štedionice d.d. Ureda iz Osijeka. Tako smo se odazvali pozivu Lotos Media pod motom “Team Building”, ili radni bilding da poplavljenimm ljudima koje je pogodila ova tragedija pomognemo, a ako bude bilo potrebno evo nas ponovno. Samo dolaskom na lice mjesta čovjek se može uvjeriti koje su to tragične posljedice za stanovništvo Gunje. No, veseli me živost na ulicama - svi rade da se što prije mogu vratiti kućama. Poručujemo onima koji mogu neka se uključe u akciju da pomognu radom ili novčanim sredstvima. Wustenrot će u Osijeku u rujnu organizirati sajam nekretnina i sve kotizacije bit će uplaćene jednoj obitelji u Gunji - rekao je Pavo Đanić, menadžer poslovne jedinice Osijek, koji je s Tihomirom, Hrvojem i Draganom za nekoliko sati napravio rekordan posao na raščišćavanju poplavljenih prostorija u Magdaleninoj kući.

Stjepan BOGUTOVAC

Samo dolaskom na lice mjesta čovjek se može uvjeriti koje su to tragične posljedice za stanovništvo Gunje

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike