Crna kronika
NA BRODSKIM ULICAMA OROBIO OSAM ŽENA

Mladi kradljivac s vratova žena kidao zlatne lančiće
Objavljeno 31. srpnja, 2014.
Šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna

SLAVONSKI BROD - Policija je uhitila kradljivca koji je sačekivao žene na ulicama Slavonskog Broda i s vratova im kidao zlatne lančiće. Kako stoji u policijskom priopćenju, policijski su inspektori dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim mladićem. Mladić, koji je tek zagazio u punoljetnost, osumnjičen je da je na području Slavonskog Broda (u Ulica kralja Petra Krešimira IV., Gundulićevoj, Gupčevoj, Stadlerovoj i Jeleninoj), u vremenu od 30. travnja do 23. srpnja, počinio osam kaznenih djela teške krađe.

Mladić je za žrtve birao žene. Prilazio im je s leđa, a nakon što je im je s vrata otrgnuo nakit, pobjegao bi. Žrtve kaznenih djela žene su u dobi između 50 i 77 godina, a oštećene su za nekoliko desetaka tisuća kuna. Prije uhićenja, prošle srijede oko 15.50 sati, u Gupčevoj ulici, u Slavonskom Brodu, lopov je s leđa prišao 52-godišnjoj ženi, otrgnuo joj ogrlicu s vrata, davši se u bijeg. Osma krađa krenula mu je po zlu jer su ga policajci, zahvaljujući brzoj dojavi, ubrzo pronašli. Ukradena ogrlica bila je kod njega i vraćena je vlasnici. Policija je protiv 18-godišnjaka dostavila posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Napadi i otimačine na ulicama u Slavoniji i Baranji, ali i cijeloj Hrvatskoj, postale su svakodnevica. Nekada se znalo da kriminalci napadaju po noći i tu je “nekog reda bilo”. No, danas pravila više nema. Danas bakica odšeta do tržnice i u 9 ujutro napadne ju balavac te joj otme novčanik, ili lančić s vrata. Došlo je i do apsurda, jer se savjetuje da građani ne nose zlatni nakit oko vrata jer to - mami lopove!?

Sandra LACIĆ

Žrtve mladog lopova bile su žene u dobi od 50 do 77 godina

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike