TvObzor
ZVIJEZDA SERIJE "DRAGULJAREVA KĆI"

Serhat Teoman: Ljubav
mi ne kuca na vrata
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.
DRAGULJAREVA KĆI - Nova TV, ponedjeljak-petak, 20.05

Nova nada turske glumačke scene je talentirani 31-godišnji glumac Serhat Teoman, čija baza fanova raste iz dana u dan, a samo na društvenim mrežama “skupio” ih je više od 190 tisuća. Nakon što je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti sveučilišta u Ankari, već početkom novog milenija našao se u glumačkom svijetu. Karijeru je počeo manjim ulogama u serijama kao što su "Rana od metka", "Krvava svadba", "Napola lažljivac", "Zakletva". Snimio je i filmove "Konačna odluka", "Pomrčina", "Četiri ljubavna pravila" i "Ljubavna veza", a u međuvremnu je zakoračio i na kazališne daske. Gledatelji na ovim prostorima upoznali su ga u seriji "Nebo i zemlja", u kojoj je igrao lik Buraka rame uz rame s popularnim Kivancom Tatlitugom. Prije toga snimao je romantičnu dramu s elementima humora "Beskrajna pjesma", u kojoj se, u ulozi Mesuta, našao nasuprot glavne junakinje Berguzar Korel, poznatije kao Šeherezada. Serhat Teoman, kojeg odnedavna možemo gledati kao Savaša u novoj hit-seriji "Draguljareva kći", u intervjuu otkriva kad se posljednji put zaljubio, kako se preselio u Istanbul i počeo se baviti glumom.

Prvi susret s Istanbulom

Što ste prvo osjetili kad ste došli u Istanbul?

- Pomislio sam da je to pravo mjesto za mene, iako mi se isprva činio prevelik.

Da od vas tražimo da osmislite jednodnevnu turu po Istanbulu, što bi ona uključivala?

- Svakako treba otići na Bejoglu i prošetati avenijom Istiklal. Ovo će možda besmisleno zvučati onima koji žive ovdje, ali Bejoglu je uistinu posebno mjesto. U ponoć svakako treba prijeći preko Bosporskog mosta i popiti čaj u Čengelkoju.

Što najviše mrzite u Istanbulu?

- Promet. Druga stvar koju mrzim je činjenica da su dobrosusjedski odnosi izumrli. U gradskoj četvrti u kojoj živim može mi se dogoditi nešto loše i možda mi nitko neće priskočiti u pomoć. Nitko ne mari za druge.

Kad biste Istanbul morali usporediti sa ženom, kako biste ga opisali?

- Ne mogu zamisliti ovaj grad samo kao žensko ili samo kao muško. Istanbul nema spol.

Koje je mjesto u Istanbulu dobro za izjavljivanje ljubavi?

- Mjesto nije važno. Ljubav ću izjaviti gdje god se nalazio.

Ljepota je relativan pojam

Što za vas znači biti zaljubljen?

- To osjetite u trenutku kad prvi put vidite osobu u koju ćete se zaljubiti. Mislim da se nije moguće naknadno zaljubiti ili se zaljubiti u nekoga kako ga upoznajete. Za mene je zaljubljenost taj prvi trenutak, kad se zaljubimo ili ne zaljubimo. Naravno, zaljubljenost nakon određenog vremena ustupi mjesto navikama. Ali ja ne želim da mi se to dogodi, želim se sjećati tog prvog trenutka bez obzira na to koliko vremena prođe.

Kad ste se posljednji put zaljubili?

- Ljubav mi baš i ne kuca na vrata. Mislim da sam imao dvadeset sedam godina kad sam se posljednji put zaljubio.

Koji je najučestaliji klišej vezan uz muško-ženske odnose?

- Najučestaliji klišej je kad netko kaže: 'Ja gledam samo unutrašnju ljepotu.' Ljepota je relativan pojam i svakome se sviđaju drukčije stvari.

Jeste li dosad bili samo s lijepim ženama?

- Meni su sve bile prekrasne, ali moja okolina misli da neke baš i nisu bile lijepe. Neki su i komentirali kako sam stalno s lijepim ženama. Nedužnost i jednostavnost vrlo su mi važne.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Ime i prezime: Serhat Teoman

Datum rođenja: 4. lipnja 1983.

Mjesto rođenja: Izmir, Turska

Ljubavni status: Slobodan

SVAKOG JUTRA BUDIM SE SRETNIJI

Bavite li se rekreativnim sportom ili prakticirate tjelovježbu?

- Svakako! Prije godinu i pol dana imao sam ozljedu zbog koje sam bio prisiljen prestati trenirati, pa sam pomalo ispao iz forme. No, otkad sam se vratio sportu, svakog jutra budim se sretniji. Ne samo da se bavim sportom nego se brinem o tome što jedem. Imam jak karakter. Iako su kolege za vrijeme snimanja serije u izobilju jele hamburgere i pomfrit, ja ih nisam ni dotaknuo. Ujutro pojedem tri bjelanca, a za ručak, primjerice, pilav od bulgura. Gotovo sam zaboravio kakav je okus prženih krumpirića.

Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike