Regija

34. Konji bijelci u Babinoj Gredi
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

BABINA GREDA- Ukupni pobjednik 34. manifestacije ''Konji bijelci 2014.'' je Krešimir Petričević iz Babine Grede (na slici).

Nastupili su i mlađi članovi KUD-a Mijat Stojanović iz Babine Grede te svojim igrokazom Bać' Roka i did' Tunja iz Otoka. Vatrogasne postrojbe Babine Grede izvele su pokazne vježbe prikaza nacionalne i županijske zastava, te nakon njih održano je tradicionalno natjecanje u vezanju repa konju, sklapanju kola, uprezanju konja, vožnji kola na paliji i teklićko jahanje.

Među 28 svatovskih kola prvonagrađena je zaprega Gorana Babića, pobjedu u vezanju repa odnio je Adam Stojanović sa spretnosti 14,13 sekundi, u sklapanju kola i vožnji na paliji dvojac Krešimir Petričević i Đuro Majić s vrlo brzih 40,13 sekundi, odnosno 27,72 sekunde u vožnji na paliji odnijeli su pobjedu. Uprezanje konja nije lak posao tako da su Marko Sekulić i Mihael Tandarić s 88,53 sekunde pokazali svoje vještine, a u teklićkom jahanju ove godine s vrlo brzih 22,69 sekundi pobjedu je odnio Adam Dorić iz Slavonskog Broda.(M.K.)

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

ZA NAVALNO VOZILO I KOMBI

DVD-u Beljevina garaža i spremište

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana