Mozaik
"NE ZNAŠ TI ŠTA JE ROKENROL!"

Daruvarski rockeri Cota G4 u spotu s rock-zvijezdama
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

Mladi daruvarski rockeri Cota G4 predstavili su novi single "Ne znaš ti šta je rokenrol!" koji najavljuje njihov novi album. Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuju rock-veličine Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje), Opća opasnost i Divlje jagode! Poznati rockeri, koji definitivno znaju što je rock and roll, bez razmišljanja su prihvatili sudjelovati u snimanju spota kako bi podržali mlade rock'n'roll snage, odrasle na njihovim rifovima i rimama.

- Ideja spota bila je okupiti ljude koji su nas inspirirali da se bavimo glazbom. Pjesma je iznimno rockerska i čast nam je što u spotu gostuju legende rock-scene", kaže pjevač i gitarist Marko Osmanović.

 

“Ne znaš ti šta je rokenrol!” na šaljiv način opisuje zbilju običnog čovjeka u današnja teška vremena, a u spotu se, uz već nabrojene rock-legende, pojavljuju i radnici na različitim radnim mjestima jer, kako navodi bend - sve je to rock and roll. Redatelj spota je Dario Godič, dok su autori pjesme Marko Štromajer, koji potpisuje tekst, te Marko Osmanović, zadužen za glazbu i aranžman. Bend čine talentirani mladi ljudi i vrsni glazbenici - već spomenuti pjevač Marko Osmanović, gitarist Dinko Likar, basist Majkl Jagunić i bubnjar Dario Horvat. "Ne znaš ti šta je rokenrol!" najavljuje njihov treći album čiji je izlazak zakazan za kraj ove godine, a singl, kao i cijeli album, posveta je slavnim vremenima rock'n'rolla 60-ih i 70-ih godina kad nije postojala mogućnost „photoshopiranja“ glazbe.(J.Kn.)

Inspiracija u dvorcu

Inspiraciju za snimanje novog albuma Cota je pronašla unutar zidina starog baroknog dvorca grofa Jankovića u Daruvaru, u kojem je cijeli album i snimljen u samo sedam dana! Producent albuma je Rejhan Okanović-Regi, a bend navodi kako se radilo o velikom izazovu. Za snimanje je korišten samo ambijent i akustika dvorca, bez photoshopiranja i ušminkavanja, kako se to radilo u slavna vremena rock'n'rolla. Kako bi što bolje uhvatili i pretočili u album sve boje emocija, bend je živio u dvorcu sve vrijeme snimanja albuma. “Smatrali smo da je divna simbolika da daruvarski bend snima u ovom dvorcu, koji je simbol Daruvara, te tako oda počast svom gradu te njegovoj bogatoj povijesti.”

Najčitanije iz rubrike