Osijek
LJETNA STANKA STUDENTSKOG CENTRA

Tijekom srpnja i kolovoza otvoreni su samo Studentski servis, novi dom i fitness centar
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

Budući da je tijekom ljetne stanke većina studenata, ne samo nedomicilnih, izvan grada, gotovo svi sadržaji u sklopu osječkog Studentskog centra imaju zatvorena vrata, ali neki su ipak na raspolaganju visokoškolcima.

Tugomir Kuduz, ravnatelj Studentskog centra u Osijeku, ističe kako već uobičajeno u razdoblju od 15. srpnja do 1. rujna, kada nema ni predavanja ni ispitnih rokova na fakultetima, ne radi većina jedinica studentskog smještaja i prehrane, a i ostalima je radno vrijeme skraćeno. "Sve do 1. rujna bit će zatvoreni svi studentski restorani i kantine na fakultetima te ostali objekti prehrane. U prvom redu, to su restoran Campus, "linija" u Studentskom centru, a-la-carte restoran Gaudeamus, restoran brze hrane Indeks kod Željezničkog kolodvora, slastičarnica Apsolvent i ostali. S druge strane, nije otvoren ni stari studentski dom u Ulici Ivana Gorana Kovačića jer za to nema potrebe", nabraja Kuduz. S druge strane, cijeloga ljeta, s redovitim radnim vremenom (od 7 do 15 sati) bit će otvoren Studentski servis, dok je za one studente koji žele održavati kondiciju svakog dana od 16 do 20 sati na raspolaganju fitness u prostorijama Studentskog centra. "Studentski servis je nužan sadržaj i tijekom ljetnih mjeseci jer dosta studenata radi preko njega, ne samo sezonske poslove. Oni trebaju redovito mjesečno donositi i podizati ugovore za svoje poslove, a dosta nedomicilnih studenata ostalo je u Osijeku raditi. Njih 50-60 smješteno je u novom domu po povoljnoj cijeni od 660 kuna za mjesec i pol, od 15. srpnja do 1. rujna. Uz inozemne studente, koji su u Osijeku stigli putem međunarodne razmjene, 80-ak korisnika je u novom domu. Imaju ležaj, redovito im se mijenja posteljina, na ulazu su dežurni djelatnici, jedino nemaju prehranu u studentskom restoranu", objašnjava Kuduz ljetni režim u njihovoj ustanovi. T. Levak

Konačno se preuređuje Studentski klub

Ravnatelj Studentskog centra ističe kako će do 1. rujna obaviti samo redovite ljetne zahvate, poput krečenja prostorija novog i starog studentskog doma, bez značajnih ulaganja u popravke instalacija ili uređenje interijera. "Iznimka je samo caffe Studentski klub, smješten na sjevernoj strani naše zgrade, koji je tijekom akademske godine jedno od glavnih okupljališta studenata u vrijeme obroka ili u pauzama između predavanja. U uređenje toga dijela nije se ulagalo značajnije od otvaranja Studentskog centra početkom 80-ih godina, a sad ćemo to učiniti. Svi radovi završit će do 1. listopada i početka nove akademske godine", najavljuje Kuduz.

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike