Osijek
PREKO NOĆI OSTALI BEZ OMILJENOG IGRALIŠTA

Malim Sarvašanima ukrali ljuljačke i tobogan i prodali u staro željezo?!
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

Sarvašanin Davor Ivčić, inače predsjednik tamošnjeg ogranka HDDSSB-a, dojavio je kako je u njegom selu netko pokrao mjesno dječje igralište. Navodi kako su ukradene dvije ljuljačke i tobogan. Misli da je vjerojatno netko otuđio sprave za staro željezo.

- Mislio sam najprije da je možda riječ o redovitom remontu igrališta kada su mi djeca kazala da nema ljuljački i tobogana. Došla su sva uplakana jecajući da im pomognem da im se igračke vrate. Rekoh sebi najprije, možda je Grad Osijek odnio na popravak pa sam zvao i Sportske objekte, gdje su mi rekli da oni nisu radili ništa na našem igralištu i da naloge daje Grad Osijek. Stoga sam se o tome raspitao i u gradskoj upravi, pa kad su mi i tamo rekli da oni nisu dali nikakav nalog, bilo mi je jasno da su sprave otuđene. Nazvao sam policiju u Dalju, gdje su mi rekli da, jer je riječ o otvorenom prostoru, Grad mora podnijeti odštetni zahtjev pa sam tu infomaciju od daljskih policajaca prenio nadležnima u gradskoj upravi - priča Ivčić, kojega su upravo nazvali policajci koji će uzeti izjavu od njega.

- Dao sam im izjavu, a oni će valjda sada pokrenuti postupak - kazao nam je Ivčić.

Predsjednik Mjesnog odbora Sarvaš Marko Samardžić kaže kako će se i on raspitati o nestanku ljuljački i tobogana i poduzeti nužne korake da se taj problem razriješi.

- To mi je prva informacija o nestanku sprava s igrališta. Zbog godišnjih odmora i nedovoljnog broja ljudi ured MO Sarvaš radi svaka dva-tri dana, no mogao je Davor nazvati odmah i mene pa da hitrije djelujemo. Nije to prvi put da nešto nestaje i već smo naviknuli pokretati određene mjere i službenim i neslužbenim načinima. Znamo mi za neke koji poskidaju sve što se može poskidati. Neka se djeca ne brinu, dobit će oni svoje mjesto za igranje - poručuje Samardžić. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike