Osijek
MEĐUNARODNI IZVIĐAČKI DAN

IK Javor poziva: Stavite izviđačke marame oko vrata
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

Davne 1907. godine na otoku Brownsea, u južnoj Engleskoj, započeo je prvi izviđački kamp u organizaciji Baden-Powella, osnivača skautizma. Taj datum smatra se stvarnim početkom izviđačkog pokreta koji danas broji više od 40 milijuna članova u svijetu.

Ideja je da 1. kolovoza svi aktivni i bivši izviđači nose svoje izviđačke marame u javnosti. Stoga članovi Izviđačkog kluba Javor pozivaju sve aktivne i bivše izviđače da 1. kolovoza stave svoje izviđačke marame oko vrata i da tim činom pokažu simbol izviđačkog načina života, izviđačkog razmišljanja i izviđačke misije koja je svima jednaka, bez obzira na to u kojoj državi živimo, koju boju kože imamo, kojim jezikom govorimo, kojoj religiji pripadamo, a to je da jednoga dana, kada napustimo ovaj svijet, mjesto našeg života ostavimo boljim nego što smo ga našli.

Osječki izviđači ove godine obilježavaju 60 godina izviđačkih logorovanja i tu prigodu obilježit će u ovogodišnjoj Zemlji bez granica. Stoga pozivaju sve ljubitelje dobrih životnih vibracija da im se pridruže u radionicama “Udahni veselje u izviđačkom kampu”.(I.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike