Sport
NAPADAČU IZ BIH SREĐENA JE PAPIROLOGIJA

Barišić je nedodirljiv, Mešanović
protiv Splita kreće s klupe
Objavljeno 30. srpnja, 2014.
Mešanović će pojačati konkurenciju u napadu, ali nemam namjeru dirati Barišića, koji igra vrlo dobro, kaže Rukavina

U nedjelju navečer, kada će u Gradskom vrtu gostovati Split, navijači Osijeka mogli bi se pobliže upoznati s jednim od najzvučnijih pojačanja koje je u posljednjih nekoliko godina stiglo u Gradski vrt.

Jasmin Mešanović, napadač mlade reprezentacije BiH prije 15-ak dana, na iznenađenje mnogih, postao je član NK Osijek. Igrač kojem su svi previđali odlazak “nekamo na Zapad”, nekim je čudom završio u Gradskom vrtu, pa i nije čudno što ga se doživljava kao pravo pojačanje. No prva dva kola MaxTV Prve HNL Mešanović je odgledao s tribina, ili možda na televiziji, jer nije imao pravo nastupa. No sad su papiri konačno sređeni i Mešanović će se naći u krugu kandidata za momčad protiv Splita.

- To je svakako dobar vijest, jer će on pojačati i zaoštriti konkuranciju u napadu. Hoće li krenuti od prve minute? Ne vjerujem. Josip Barišić je u prva dva susreta bio vrlo dobar i nemam ga razloga dirati. Jedino ako ne bude spreman, jer žalio se na bolove u koljenu. Mešanović, doduše, može igrati i na krilnim pozicijama, ali smo ga doveli kao centralnog napadača i na toj ga poziciji planiram koristiti, ali ako bude zdrav, Barišić ima moje puno povjerenje - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

“Bijelo-plavi” igraju sa samo jednim izrazitim napadačem, zato će sad nastati gužva oko te pozicije. Josip Barišić je zasad postigao oba pogotka za Osijek u prva dva nastupa i samim tim ispunio svoju zadaću te čvrsto drži poziciju tog jednog napadača. No, s druge strane, Mešanović nije doveden da bi ga se čekalo. Ugovor je na samo godinu dana i Osijek će ga željeti što prije i što bolje iskoristiti pa će pritisak na Barišića biti konstantan. Ako želi sačuvati svoje mjesto, morat će zabijati stalno, a to bi moglo nagnati Rukavinu i na promjenu sustava igre. Ako Barišić bude u formi, a poštujući reference, s kojima je u Gradski vrt stigao Mešanović, možda će se pokazati nužnim pronalaženje mjesta u momčadi za obojicu. Istina, Osijek se u prva dva kola ne može pohvaliti nekakvom sjajnom realizacijom, ali mnogo je veći problem od toga propusna obrana. Dva susreta - šest primljenih pogodaka. Nije baš učinak kojim se obrana “bijelo-plavih” može ponositi.

- Ne zvuči dobro. Prelagano primamo pogotke. Očito smo u razdoblju u kojem suparnicima sve ulazi. Neće to trajati zauvijek - kaže Rukavina.

Neće, ali i ovo je već dovoljno neugodno, jer ispada da je start lošiji nego prošle sezone, koja je bila dramatična do posljednjih trenutaka.

- Start nam nije dobar, ali rekao sam i proljetos a sad ću ponoviti: Na kraju bitke se mrtvi broje. I dalje sam siguran da će ubrzo doći rezultat. Već u Zadru smo zaslužili bolji ishod, smatra trener “bijelo-plavih”.

U okolnostima kada nema pobjeda Rukavina se ne mora pridržavati nepisanog nogometnog pravila “momčad koja pobjeđuje ne mijenja se”. On bi je mogao mijenjati, ali zasad ne želi javno govoriti o tome. Konkurencija će mu biti jača, jer, uz zeleno svjetlo za Mešanovića, vraća se i Slavko Bralić, koji je odslužio suspenziju za isključenje protiv Lokomotive. Možda promjena ipak bude.

- Rano je o tome govoriti, ali vrtim neke kombinacije. Dobro je kad imam s kime kombinirati. Ima igrača koji se nameću kroz treninge, drugi su stekli pravo nastupa, a neki su opet na raspolaganju. Vidjet ćemo, ima još dovoljno vremena do susreta sa Splitom - zaključuje Rukavina.

Dalibor KELER
ČESTITKA IZ HNS-a NA izboru MEIĆa za voditelja škole

Iz HNS-a na adresu NK-a Osijek stigla je čestitka na imenovanju Dragana Meića za šefa Škole nogometa u Gradskom vrtu. U kratkoj poruci, koju je potpisao tehnički direktor Romeo Jozak, navodi se kako je suradnja HNS-a i NK-a Osijek bila i dosad vrlo dobra i kako se nadaju da će s Meićem na čelu ona postati još kvalitetnija. Podsjećamo, Dragan Meić je angažiran u radu U-15 hrvatske reprezentacije.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike