Sport
IGOR BOJIĆ ODRADIO PROZIVKU RUKOMETAŠA

Dino Zubac se vratio u
RK Osijek, trenirao i Abramović
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

OSIJEK - Rukometaši Osijeka i sljedeće će godine igrati u Prvoj hrvatskoj ligi (drugi stupanj natjecanja). U ponedjeljak su se prvi put okupili na Srednjoškolskom igralištu, a prozivku je odradio Igor Bojić, kojem je ovo drugi mandat na klupi kluba za kojeg je igrao dobar dio karijere. U odnosu na proteklu sezonu klub će sigurno napustiti Vlatko Ranogajec, koji se došao pozdraviti sa sada već bivšim suigračima. Nova postaja u karijeri desnog krila bit će Spačva Vinkovci. Ostali igrači koji su protekle sezone nosili osječki dres odazvali su se Bojiću, koji je prvoj momčadi priključio nekolicinu igrača iz 1996. godišta te jednog igrača iz 1998. godišta! Iznimka je bio pivot Ante Babić, koji se nalazi na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske koju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj. U svojstvu pričuve je Borna Manci koji je počeo pripreme s Osijekom.

- Manci je desni vanjski, visok 206 centimetara, iznimno potentan i darovit i, što je vrlo važno, godinu je dana mlađi od većine igrača koji sada igraju za kadetsku reprezentaciju (1997.). Mi ćemo ga spremati kako bi eventualno uskočio u reprezentaciju ako bude potreba - pričao je Bojić, koji je dobio jedno iznenadno pojačanje.

U klub se vratio vratar Dino Zubac koji je proteklu polusezonu proveo u Njemačkoj.

- U Klubu je dosta branio, ali kako mu je raskinut ugovor koji je bio vezan i uz njegov posao, vratio se kući - objasnio je Bojić.

Na treninzima u “Srednjiki” pojavio se i Vedran Abramović. Nesumnjivo povratak u Osijek igrača koji je protekle sezone igrao u Turskoj bio bi veliko pojačanje za klub. No, postoji jedna zapreka.

- Veliki je problem visina certifikata koji klub treba u tom slučaju platiti prema savezu iz kojeg igrač dolazi, ali i prema EHF-u. Kako je opća besparica, u Klubu ipak postoje prioriteti. No, jedan takav iskusni igrač odlično bi došao mladoj momčadi i mladim igračima koji bi uz njega brzo napredovali - rekao je Bojić, koji je obavio razgovore i s Marinom Jurićem, još jednim iskusnim igračem koji bi dobro došao Osječanima u sljedećoj sezoni.

Bojić je utvrdio i pripremne utakmice, ostaje još nedefinirano od 6. rujna kada počinje prvenstvo Premijer lige pa do 20. rujna kada počinje Prva hrvatska liga. U toj “rupi” svakako je plan odigravanja utakmice koje bi bile “generalke” uoči početka prvenstva. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike