Regija
NASTAVLJA SE OBNOVA

Počeli radovi na ambulanti Gunja
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

GUNJA - Jučer su počeli građevinski radovi na obnovi ambulante u Gunji (na slici). Uz dosad započete radove na kućama i školi u Strošincima, čija obnova kontinuirano traje, počinje i obnova tri objekta u Đurićima čiji su se vlasnici odlučili za organiziranu obnovu. Riječ je o kućama u Ulici Matije Gupca i na svima su okarakterizirana oštećenja I i II kategorije. Za stanovnike naselja Posavski Podgajci danas će početi potpisivanje izjava u školi u Drenovcima.

Gunja je bila posljednje mjesto na poplavljenom području na kojem je počeo pregled zgrada i određivanje kategorije oštećenja, jer se tu voda najduže zadržala. U Gunji je evidentirano 950 kuća čiji je stupanj oštećenja pod prvom ili drugom kategorijom. Nakon što se provjeri pitanje vlasništva, službe za koordinaciju počet će pozivati vlasnike da pristupe potpisivanju izjava.

Vlasnici prilikom potpisivanja moraju odlučiti žele li da im se kuća obnovi u organizaciji države, ili žele obnoviti objekte u vlastitom aranžmanu uz isplatu novčane pomoći u iznosu od 40.000 kuna za kuću I. kategorije oštećenja, ili 70.000 kuna za kuću II. kategorije oštećenja. Na čitavom području kontinuirano traje i uklanjanje ruševnih građevina, a dosad je uklonjeno 107 objekta.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike