Kultura
LEGENDE, MITOVI I NARODNE PRIČE ISTRE

9. Legendfest - Pićnom hodaju vile, divovi, štrige, gusari, Mlečani i carevi
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

Vezani članci

FESTIVAL LEGENDI, MITOVA I PRIČA ISTRE

7. Legendfest u znaku štriga

FESTIVAL NARODNIH PRIČA

Legendfest 2006.

FESTIVAL NARODNIH PRIČA, LEGENDI I MITOVA

Posjetitelje u mraku Pićna vrebaju glumci

PIĆAN - Prva tri dana u kolovozu u mjestu Pićan održat će se 9. legendfest – festival legendi, mitova i narodnih priča Istre. Na festivalu je u osam godina gostovalo oko 500 umjetnika iz cijele Hrvatske pa i inozemstva. Prošle je godine bilo oko 8.000 posjetitelja. Festival Legendfest funkcionira na način multimedijalnog i interaktivnog spoja prostora, vremena i stila.

Za trajanja festivala grad Pićan odjeven je u stare istarske tkanine, stanovnici u istarske nošnje, posvuda su vizuali glagoljice i zvuci istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, Mlečani, carevi, biskupi...

Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg, ispunjeni su malim sadržajima, primjerice pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama.

Središnji projekti/predstave (istarske tematike, priče, legende) održavaju se na glavnoj pozornici na otvorenom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripreme uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.

Cilj i svrha festivala jest popunjavanje kulturno-umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i Istarskih legendi. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti.

Središnja su tema ovogodišnjeg Legendfesta divovi i patuljci, ali bit će i programa ostalih istarskih legendi: gusari – kapetan Morgan, Kelti, druidi, štrige, krsnici, čarobnjaštva, zmajevi, vile, vilenjaci, legende, mitovi, narodne priče/pripovijetke, narodna astrologija.N.Vekić

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike