Regija
DONACIJA AMBULANTAMA POPLAVLJENIH SELA POSAVINE

International Medical Corps donira medicinsku opremu vrijednu 52.000 kn
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

ŽUPANJA - Ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić sutra će (srijeda) u ambulanti Račinovci - Đurići preuzeti medicinsku opremu vrijednu 52.000 kuna kao donaciju neprofitne organizacije International Medical Corps. U nezapamćenoj prirodnoj katastrofi koja je sredinom svibnja pogodila županjsku Posavinu potpuno su poplavljene zgrade i oprema u zdravstvenim ambulantama županjskog Doma zdravlja u Gunji, Rajevu Selu, Račinovcima i Đurićima, a nastala šteta iznosi gotovo šest milijuna kuna. Financijska sredstva za obnovu navedenih zdravstvenih objekata osigurana su kroz Program obnove i saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije.

Međutim, zdravstveni djelatnici na tom području trenutno rade u iznimno teškim uvjetima jer im nedostaje medicinsko-tehnička oprema nužna za zbrinjavanje pacijenata. Prepoznavši potrebe lokalne zajednice, međunarodna neprofitna humanitarna organizacija International Medical Corps nabavila je svu potrebnu medicinsku opremu za zdravstvenu ambulantu Račinovci – Đurići, od EKG uređaja, oksimetra, sterilizatora, kompleta za terapiju kisikom do stalka za infuziju, torbe za liječnika, stola za pregled pacijenata, ormara te kolica za instrumente i lijekove. Uz voditelja interventnog tima za poplavljena područja International Madical Corps Marina Tomaša, primopredaji opreme u Đurićima nazočit će i predstavnici Kriznog stožera Ministarstva zdravlja i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima.M.Lešić Omerović

I Sindikati pomažu

Sindikat PPDIV Hrvatske u poplavljenim selima ima članove koji su zaposleni u tvrtkama u Županji. Želju da pomognu izrazili su kolege iz sindikata EKN Plive, Saponije i Sindikata PPDIV Valipilea, i to na način da će za 25 radnika iz podružnica Sladorana, Napredak, Veterinarska stanica Županja, Slavonija Nova, Vodoprivreda Vinkovci te podružnice sindikata metalaca Same Deutz Fahr Žetelice donirati po perilicu rublja (Pliva), deterdžent (Saponija) i pileće pakete Valipile iz Sesvetskog Kraljevca. Predstavnici sindikata donaciju će uručiti danas (utorak) u 10.30 sati u prostorijama PZ Napredak Drenovci.

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana