Sport
S PRIPREMAMA ZAPOČELI RUKOMETAŠI NEXE-A

U Našice stiže desni vanjski iz inozemstva
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

U Feričancima se hvale kako imaju jedan od najbolje pripremljenih nogometnih terena u regiji. No nije to jedini razlog zbog čega rukometaši NEXE-a već godinama svoje pripreme započinju upravo na igralištu Nogometnog kluba FEŠK. Obitelj Ergović bez koje ne bi bilo ni jakog rukometnog kluba podrijetlom je iz Feričanaca, odakle je rodom i aktualni trener Zdenko Kordi. Upravo je predsjednik kluba Josip Ergović jučer u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Našica Josipa Miletića stigao pozdraviti sve igrače među kojima su i četvorica novih. Ovoga ljeta u Našice su stigli Josip Crnić, Mirko Herceg, Martin Juzbašić i Ante Gadža. Prozivci su se odazvali i P.Lelić, E.Vešligaj, Eter, Nuić, Mrđenović, Tomas, Sakić, Vegar, Jurjević, Soković, Kružić, Božić-Pavletić, Bureš, L.Vešligaj i Dundović. Svima njima trener Kordi dao je jasne upute u kakvom stanju doći na pripreme i što ih očekuje tijekom kompletnog pripremnog ciklusa. Naime, Kordi je igračima unaprijed poslao e-mailove sa zacrtanim očekivanjima. A očekivanja kluba ostaju ista kao i prošle sezone, što je potvrdio i predsjednik Ergović.

- Glavni cilj je biti drugi u Hrvatskoj, u europskim natjecanjima probati ući u skupinu, premda ćemo tu morati imati dosta sreće prigodom ždrijebanja, a u SEHA ligi želimo da klub iz najmanjeg grada igra ponovno dopadljivi i prepoznatljivi rukomet - rekao je Ergović.

Što se tiče igračkog kadra, on još nije kompletiran. Dogovoren je naime dolazak jednog desnog vanjskog koji bi navodno trebao biti pravi “kapitalac” i dostojna zamjena Šimi Iviću, koji je pak postao član Pivovarne Laško. U NEXE-u ne otkrivaju njegovo ime, no kako smo doznali, igrač je iz inozemstva, a ne dolazi s područja bivše Jugoslavije.

- Malo smo praznovjerni, premda je sve dogovoreno, treba još potpisati ugovor. To bi se trebalo dogoditi idućih dana i tek onda ćemo objaviti o kome je riječ. On bi se momčadi trebao priključiti 14. kolovoza - dodao je Ergović.

Pripremama se nije odazvao ni Franjo Lelić, koji je blizu okončanja karijere, ali će za sljedeću sezonu biti registiriran, zlu ne trebalo. K. Lacković

Krolo kondicijski trener

Prijašnjih godina na početku priprema s nekseovcima je radio i Mirko Krolo, poznati kondicijski trener, koji je bio zadužen za fizičku pripremu igrača. Tako će biti i ove godine s tom razlikom što je Krolo ove godine član Stručnog stožera, pa će s momčadi raditi tijekom cijele sezone. Inače, riječ je o treneru koji je radio s nizom velikih svjetskih klubova (Barcelona, Real), bio je dio košarkaške reprezentacije Hrvatske, a u posljednje vrijeme bio je i trener u Atletskom klubu Slavonija Žito.

Najčitanije iz rubrike