Sport
UČINIT ĆE SVE KAKO BI SE POMAKNULI S MRTVE TOČKE

Rukavina poželio Mehmeda Alispahića
Objavljeno 29. srpnja, 2014.
Rijeka bi ga ustupila kao veznjaka, ali želi da Osijek preuzme sve financijske obveze

Dva kola - dva poraza. Nije slika koju su navijači Osijeka željeli gledati. Međutim, bile su tu dvije recipročno različite utakmice.

Protiv Lokomotive ohol i presamouvjeren Osijek, a protiv Zadra druga priča. Solidan Osijek ostao je žrtva prvo loše realizacije, a onda i sudačkih previda. Priča se vrti oko dva kaznena udarca. To je uvijek pitanje sučeve odluke ili položaja na travnjaku, ali ne priznati čisti pogodak? To je problem!

Dakle, nakon prva dva kola nove sezone imamo jedno bahato i jedno normalno izadnje bijelo-plavih, ali konačni zbroj je isti kao prošle sezone - nula bodova. O sucima se uvijek može pričati i ne treba šutjeti, ali ne treba ih uvijek gurati u prvi plan. Osijek je u sezonu ušao s gotovo istom momčadi koja je prošle godine živjela na rubu ispadanja. I zato nemamo pravo od te momčadi očekivati čuda. Očekivali smo pomake, ali u prva dva kola oni se nisu dogodili. Znači treba ih tražiti u dodatnom ojačavanju momčadi. Koliko god to bilo teško zbog financijskih razloga. Postoje neki igrači koje bi Rukavina rado vidio u momčadi, ali pitanje je koliko je to ostvarivo. Recimo, Mehmed Alispahić koji je u Rijeci predodređen za igranje Treće lige.

- Meša je sjajan igrač i ako se mene pita sutra bi bio u Osijeku - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Jasno, prepreka je samo jedna - novac. Rijeka bi ga rado ustupila, ali želi da Osijek preuzme sve financijske obveze, a one nisu male. Zapravo su nedostižne za bijelo-plave u ovom trenutku.

- Razgovarali smo s Rijekom, ali ti uvjeti koje oni žele - neostvarivi su nam. Ipak, ima još nade, prijelazni rok traje još mjesec dana - kaže Ivica Kulešević, sportski direktor NK Osijek.

Osijekva istina je takva. Ne može uzeti baš sve što želi, ali pomaci na organizacijskom planu su i više nego očiti. Međutim, sve je to uzalud ako momčad ne donosi očekivano na travnjaku. Osijek nije ušao u sezonu s nerealnim očekivanjima. Tek izbjeći prošlosezonsku sudbinu. Nije počelo dobro. Danas ništa ne govori kako će Osijek živjeti mirnije nego lani. Međutim, nogomet je prevrtljiv i najgore je prestati vjerovati. Danas slika nije najbolja. Međutim, već pobjeda protiv Splita to bi značajno popravila. U toj utakmici mogao bi debitirati Jasmin Mešanović, a do kraja kolovoza možda Rukavina i dobije još poneko pojačanje. Trebalo bi. Alispahić? To bi bilo idealno. I zato treba pustiti sudačke previde i napraviti sve kako bi Osijek sutra izgledao još bolje. “Kockice” su se počele slagati i ne treba odstupiti od kursa samo zbog dva poraza. Osijek je na početku, a temelji su uvijek ključ. Ako se njih dobro napravi nadogradnja je uvijek lakša. Iskustva iz prva dva kola nisu dobra, ali strpljenje se često isplati ako postoji jasna vizija. NK Osijek danas ju ima i sad je samo pitanje hoće li izdržati na tom putu, ili će opet upasti u istu zamku bjesomučnog jurenja rezultata koji mu, zasad, po ničemu ne pripada.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike