Novosti
NOVI DETALJI ZLOČINA: PETRIČEVIĆ JE ZNAO KOGA TRAŽI:

Ubojica radniku autopraonice: Ne brini se, tebe neću ubiti. Gdje je Švicarac?
Objavljeno 29. srpnja, 2014.
Nakon što je ubio Lovrića, tražio je Švicarca, koji je uspio pobjeći

Vezani članci

FATALNA LJUBOMORA UZELA TRI LJUDSKA ŽIVOTA

Masakr na Čepinskoj: Kći ga htjela nagovoriti da se preda, odbio je razgovor

Subotnjoj drami koja je u konačnici odnijela tri ljudska života, svjedočio je i djelatnik autopraonice koja se nalazi u sklopu kafića Tiho. Prije nego što je počela pucnjava, u autopraonicu je došao Drago Lovrić, ostavio je automobil na pranju i potom, s dvorišne strane, ušao u kafić. Što se tada događalo u kafiću, djelatnik autopraonice ne zna.

Nakon što je ispalio smrtonosne hice u Dragu Lovrića, Ivica Petričević - Musa je s puškom u jednoj i bombom u drugoj ruci kratko izišao na dvorište i tražio osobu nadimka Švicarac, koji je pobjegao iz kafića. Šokiranom djelatniku autopraonice rekao je da se ne brine, da njega neće ubiti. Kako neslužbeno doznajemo, kada je Petričević u dvorištu tražio Švicarca, Slađana Petričević još je bila živa. Potom se Petričević vratio unutra i za nekoliko minuta pucao u suprugu, koja je pokušala pobjeći u dvorište. U tom je trenutku stigao automobil s pripadnicima temeljne policije, koji su, vidjevši da muškarac puca u ženu, zapucali prema Petričeviću. Došlo je do izmjene vatre, u kojoj, pukom srećom, nije bilo više ozlijeđenih. Kako bi spasio život, djelatnik se sakrio u autopraonicu. Ubrzo su do njega došli i interventni policajci te je ondje ostao do trenutka kada je Petričević počinio suicid.

Imao bombe u rukama

Kako doznajemo, Petričević je oko 13 sati dopustio interventnim policajcima da odnesu tijelo supruge i Lovrića. Za to je vrijeme Petričević bio u kafiću, a u rukama je imao dvije bombe s izvučenim osiguračima. Nakon toga je cijelo vrijeme bio u telefonskom kontaktu s policijskim pregovaračem koji ga je pokušao nagovoriti da se preda.

U medijima se pojavila informacija da policija nije iskoristila prisutnost obitelji, rodbine i Petričevićevih prijatelja da oni pokušaju razgovarati s Ivicom. Kako smo već izvijestili, u kontakt s ocem pokušala je stupiti i starija kći, koja je bila uz policijsku blokadu, no Petričević je to odbio, kao i mogućnost razgovora s prijateljem iz rata, umirovljenim pukovnikom Željkom Vrseljom. Petričević je pristao razgovarati samo s bratom, ali ni to nije dovelo do predaje.

Jučer smo razgovarali i sa Stipom Međugorcem, vlasnikom kafića u kojem se zbio krvavi zločin. On je u subotu bio na godišnjem odmoru.

- Sin nas je mijenjao jer smo otputovali na četiri dana. U policiji je sin proveo više od šest sati dajući izjavu nakon te tragedije, koja nas je sve šokirala - kazao je kratko Međugorac.

Zločini iz strasti...

Slijepa ljubomora i brakorazvodna parnica kobna su kombinacija, koja nerijetko dovodi do najgorih zločina. Zločin u kojem je Petričević u osječkom kafiću ubio suprugu i slučajnog gosta, pa onda i sebi istom puškom oduzeo život, zavio je Slavoniju u crno. Iza supružnika ostale su dvije malodobne djevojčice, u dobi od 14 i 16 godina. Pravi motiv krvavog događaja najvjerojatnije će ostati tajna, no oni koji su ih poznavali tvrde da je to, kao i u većini slučajeva - patološka ljubomora.

Troje mrtvih jako dobro pamte i stanovnici Nove Gradiške. Ondje je 44-godišnjak u svibnju ove godine ubio 34-godišnju suprugu, njihova dvogodišnjeg siničića, a potom presudio i sebi.

Zločini iz strasti oduvijek su šokirali javnost, kako zbog mjesta tako i zbog načina izvršenja. Kako to obično biva, sve strukture društva trgnu se tek nakon što se zločin dogodi. Mnogi tada propovijedaju o nedostatnoj prevenciji uzročnika zločina, nedostatku zaštitara u određenim ustanovama, ali, na žalost, nakon nekoliko dana sve pada u zaborav. Do novog zločina...

Sandra LACIĆ/Milan BUGARIĆ
GRAD OSIJEK DJEVOJČICAMA PETRIČEVIĆEVIH DAJE 10.000 KN

Iz ureda osječkog gradonačelnika stiglo je priopćenje o jednokratnoj novčanoj pomoći kćerima Ivice i Slađane Petričević. “Gradonačelnik Osijeka odlučio je novčanu pomoć od 10.000 kuna namijenjenu malodobnoj djeci stradalih supružnika Petričević isplatiti preko skrbnika kojeg će imenovati Centar za socijalnu skrb Osijek”, navodi se u priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Strava u Vukovarskoj 184

Krajem siječnja 2004. godine u dvorišnom stanu obiteljske kuće u Vukovarskoj ulici 184 u Osijeku pucajući iz pištolja 66-godišnji Osječanin ubio je 53-godišnju ženu, a dva muškarca (67 i 64 godine) teško ranio. Obojica su nekoliko sati poslije preminula u osječkoj bolnici. Nakon toga 66-godišnjak je otišao u svoju kuću, gdje je počinio suicid. Uzrok trostrukom ubojstvu i samoubojstvu također je bila ljubomora. Početkom listopada 2008. zločin u Vlašićkoj ulici u Osijeku šokirao je Retfalčane. U sobi na katu na kućnom broju 40 pronađeni je mrtva 48-godišnja Osječanka i 46-godišnjak iz Babine Grede. Žena je zadobila dva udarca čekićem u glavu, koja si, potvrdila je policija, nije sama zadala. Imala je i ubodne rane u lijevu stranu tijela i u leđa, od kojih je i preminula. Za muškarca je utvrđeno da si je sam zadao višestruke udarce tupim predmetom u glavu. Imao je i višestruke ubodne rane prsišta, od kojih su dvije bile smrtonosne. Rane su bile specifične za samoubojice.