Osijek
UREĐENJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

U općini Čepin uredili pet ugibališta i 16 perona
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

Sve se više poboljšava sigurnost sudionika u prometu na području naselja općine Čepin. Nakon uređenja pružnih prijelaza, postavljanja semafora na kritične točke, projektiranja kružnog toka, ograničenja prometa teretnjaka kroz naselja uslijedio je, kaže načelnik Dražen Tonkovac i zajednički projekt općine Čepin s Upravom za ceste Osječko-baranjske županije.

Naime, posljednjih su mjeseci odrađeni pripremi radovi za autobusna ugibališta i perone kako se autobusi ne bi zaustavljali na cesti nego na propisno prilagođenim mjestima.

- Proteklih smo mjeseci pripremali perone i ugibališta na području cijele općine Čepin, a sada su i asfaltirana. Ovim projektom obuhvatili smo uređenje pet ugibališta te 16 zaustavnih perona. Zahvaljujemo mještanima na strpljenju kojeg su imali dok smo obavljali radove, nadam se da će korisnici usluga javnog prijavoza biti zadovoljni povećanjem komfora putovanja kojeg smo podigli na višu razinu. Od sada tko god ulazi ili izlazi iz autobusa više neće morati ugaziti u blato ili kaljužu. Ovo je projekt u koji je doista bilo vrijedno investirati, kaže općinski donačelnik Ivan Žeravica.

Sljedeća faza, dodaje Žeravica, postavljanje je vertikalne i horizontalne signalizacije te ugradnja kućica na ugibalištima, a taj će dio radova realizirati u nekom razumnom roku. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike