Regija
MEĐUNARODNI PROJEKT U BELIŠĆU

Biciklistička staza od mosta do spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV
Objavljeno 28. srpnja, 2014.

BELIŠĆE – Na državnoj cesti D517 uz staru Dravu, na baranjskoj strani, jučer je održana svečanost u povodu početka radova na gradnji biciklističke staze od mosta do spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV.

Nova staza duljine je 2200 metara, a uz nju je predviđeno postavljanje javne rasvjete i odvodnje. Riječ je o realizaciji međunarodnog projekta BICBC financiranog iz IPA Prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska gdje je vodeći partner u projektu Grad Mohač, dok su hrvatski partneri Beli Manastir, Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode. Izvođač radova je tvrtka Gradnja Osijek, a cilj projekta koji se ima završiti u roku od četiri mjeseca je razvoj turističke regije Dunav-Drava putem poboljšavanja kvalitete i povezanosti biciklističke infrastrukture mrežom EuroVelo 6 i 13. Cjelokupni proračun iznosi 1.945.260 eura uz sufinanciranje od 85 posto.

Zadovoljstvo početkom realizacije projekta jučer su izrazili i direktor osječke Gradnje Berislav Šmit, koji je rekao kako se nada da će posao biti završen i prije roka te belišćanski gradonačelnik Dinko Burić.

- Ovo je tek jedan u nizu projekata koji ovog ljeta kreću na području Belišća. U cjelokupnom projektu udio Grada Belišća za ovu biciklističku stazu s odvodnjom i rasvjetom iznosi 378.330 eura, od čega je 321.000 eura iz Fondova EU, a Grad Belišće iz vlastitih je izvora osigurao 15 posto iznosa - kazao je gradonačelnik Burić, dodajući da će cijeli projekt biti zaokružen postavljanjem vidikovca na Jugovači te dviju kućica za promatranje ptica.

Županijska pročelnica Silva Wendling dodala je da se Osječko-baranjska županija u ovaj projekt uključuje na području informiranja, tiskanja brošura i letaka te aplikacija za smartphone koji će svakog biciklista koji se zainteresira za ovu novu lokaciju, moći podrobnije informirati o njoj.L.Aničić

1.945.260

eura vrijednost je projekta

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike