Regija
KUHALI ČOBANAC I NOSILI PIVSKE GAJBE

Unatoč kiši održana prva ovogodišnja Podgoračka ljetna noć
Objavljeno 28. srpnja, 2014.

PODGORAČ - Iako vremenske prognoze nisu bile obećavajuće, u režiji NK Sloga Podgorač u nedjelju poslijepodne sve je bilo spremno za ovogodišnju prvu Podgoračku ljetnu noć. U centar Podgorača stizale su ekipe za natjecanje u kuhanju čobanca i potezanju konopca te velik broj posjetitelja iz cijele općine Podgorač, ali i okolice. Zabrinuti natjecatelji i posjetitelji vrtjeli su glavom, gledajući u crne oblake. Prije kiše uspjelo se održati natjecanje u nošenju pivskih gajbi, a od šest prijavljenih natjecatelja prvo mjesto osvojio je Franjo Sili, drugo Stjepan Kos, dok je treće pripalo Kečkeš Peteru. A onda se ''ukišilo'' i posjetitelji su se sklonili u Vatrogasni dom, gdje je otvorena izložba slika Vilka Belaka iz Markovca Našičkog, dok su kuharske ekipe ostale pod kišobranima, suncobranima i s kabanicama.

Zbog obilne kiše otkazano je natjecanje u potezanju konopca gdje su snage trebale odmjeriti ekipe iz Darde i Našica, a nije održano ni natjecanje u skakanju u vreći za djecu. Iako se mislilo da će kiša ugroziti rezultate u spravljanju slavonskog čobanca, oni su bili i veći od očekivanog. Svoje umijeće pokazalo je 15 ekipa, a Tomislav Ivančić i Pavica Ružička iz Čepina pobjednici su natjecanja u kuhanju čobanca, dok su drugo i treće mjesto osvojili Đurđica i Zdenko Ostopanj iz Razbojišta te Ivica Kovačević i Martin Uremović iz Koške.

Kiša je otkazala pola sadržaja i malo pokvarila manifestaciju, ali ipak sve je prošlo u najboljem redu i pozitivan naboj dao se osjetiti u Podgoraču tijekom nedjeljne večeri.

- Nadali smo se da će se razvedriti i da ćemo održati i ostala planirana natjecanja, ali na žalost, morali smo od njih odustati zbog kiše. Što je tu je, protiv prirode se ne može. Međutim, atmosfera je pozitivna, tako da mogu slobodno reći da je ova prva Podgoračka ljetna noć uspjela. Naravno, sljedeće nedjelje je druga Podgoračka ljetna noć, kad će i vrijeme biti bolje – rekao je Goran Đanić, načelnik općine Podgorač, pod čijim se pokroviteljstvom održava ova ljetna manifestacija u Podgoraču.S.Fridl

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike