Regija
ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA

Donjoandrijevčanin zaklao pse
koji su lajali pod prozorom!
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

DONJI ANDRIJEVCI - Protiv 41-godišnjeg mještanina Donjih Andrijevaca koji je u subotu ujutro ispred svoje kuće zaklao dva psa, a još dva nožem ozlijedio, policija je nakon provođenja kriminalističke istrage proslijedila kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon 24-satnog zadržavanja u službenim prostorijama, navodno sklon alkoholu i psihički rastrojen Donjoandrijevčanin pušten je kući, što osuđuje dio onih koji smatraju da je opasan za okolinu. Muškarac je iz samo njemu znanih razloga (navodno nije mogao spavati zbog psećeg laveža), izišao na ulicu i nožem usmrtio pekinezera te jednog mješanca lutalicu, a potom ozlijedio drugog mješanca i ovčara, koji su preživjeli. Zgroženi sumještani nasilnog su muškarca prijavili policiji koja je obavila očevid, no nestabilni je muškarac navodno prijetio kako će drugi put nastradati i djeca koja galame pred njegovom kućom. Zbog zlostavljanja životinja, 41-godišnjak bi, sukladno zakonskim odredbama mogao biti kažnjen zatvorskom kaznom do godinu dana. Također sukladno zakonu „nije bilo razloga za produljenje njegova pritvora niti predavanje pritvorskom nadzorniku“, pojasnio je zamjenik načelnika PU Ivica Ostrun, na upite o puštanju nasilnika na slobodu, a što osuđuje Udruga “Prijatelji životinja”.

Oni traže da se ubojica odmah stavi u pritvor i čeka suđenje u zatvoru! “Zbog ovako blagonaklona postupanja prema zlostavljačima i ubojicama, nadležne institucije izravno su odgovorne za neprovođenje zakona povezano s brojnim slučajevima mučenja i ubijanja životinja... Udruge za zaštitu životinja ne žele strepjeti kada će zlostavljači i ubojice životinja, djece i drugih najranjivijih skupina, ohrabreni nedjelovanjem institucija i simbolički malim kaznama, nastaviti klati druge ljude. Ne žele se bojati svojih psihičkih poremećenih susjeda i sklanjati se u strahu da će, kao što muče svoje životinje, to isto napraviti njima”, stoji, između ostaloga, u priopćenju Prijatelja životinja.M.Radošević

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike