Kultura
NATJEČAJ ZA 24. SLAVONSKI BIENNALE

Viculin: Umjetnički su radovi poput putnika u starinskim vlakovima
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 24. slavonski biennale.

Slavonski biennale skupna je, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost prema izboru ocjenjivačkog suda u sastavu: dr. sc. Marina Viculin (predsjednica) te članovi Ivan Faktor, Slaven Tolj, Davor Vrankić i Valentina Radoš (kustosica izložbe), naslovljene: Jednom jedan putnik.

"Ima nešto iskričavo oslobađajuće u razgovorima zapodjenutim tijekom putovanja u “musavom” kupeu nekoga vlaka. Sada i ovdje prisutno je u iskrenom interesu slučajnih suputnika jer u događanju putovanja ne postoji prije ili poslije. Ono je paralelno stvarnom vremenu života! Pričaju se priče koje je teško ispričati onima koje poznajemo. Događaju se naracije koje razbijaju konzistentnost životne fabule pripovjedača. U neočekivanom susjedstvu često iznenađujemo sami sebe, a potpuni nas stranci vide i razumiju bolje od najbližih. U takvom trenutku možemo zasjati.

U sretnoj slučajnosti progovaraju i umjetnički radovi zatečeni u iznenadnom susretu grupnog nastupa! Poput putnika u starinskim vlakovima, oni nadilaze horizonte očekivanog" - piše Marina Viculin.

Jedan autor može na natječaj prijaviti jedan rad. Svi prijavljeni radovi moraju biti spremni za izlaganje. Natječaj je otvoren do 30. rujna ove godine, a prijaviti se mogu isključivo radovi nastali nakon 1. srpnja 2012. Izložba će biti postavljena u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku od prosinca 2014. do veljače 2015.

Radovi se prijavljuju u digitalnom obliku. Sve ostale informacije te Pravila za održavanje izložbene manifestacije Slavonski biennale mogu se naći na www.gluo.hr.N.Vekić

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente