Sport
CIBALIA PORAŽENA U ĐAKOVU

Trener Tomić nastavlja “gaziti”:
Samo fizički superiorni
možemo se nadati uspjesima
Objavljeno 28. srpnja, 2014.

VINKOVCI - U petom pripremnom susretu Cibalia je doživjela drugi poraz. Seriju nakon tri ostvarene pobjede nisu nastavili i u Đakovu, gdje su protiv trećeligaša Đakovo Croatia doživjeli poraz od 3:2 nakon što su u prvom poluvremenu imali sigurno vodstvo od 2:0. Potom su Đakovčani u razmaku od samo četiri minute (58. i 62.) postigli dva pogotka, da bi Borko nakon udarca glavom donio Đakovčanima pobjedu. Da li i brige vinkovačkom treneru koji je ipak u nastavku prilično promijenio momčad.

- U prvom poluvremenu sam izveo kostur momčadi i mogu reći kako smo bili uvjerljivi i dominirali svih 45 minuta. Čak smo imali još nekoliko prilika za gol. Što se tiče drugog poluvremena, morao sam izvršiti izmjene. U fazi smo žestokih treniniga, pa moram sačuvati igrače od mogućih ozljeda. Dobili smo čudan prvi gol iz daljine i od tada je sve krenulo na njihov mlin. Nije mi drago što smo izgubili, ali zadovoljan sam igrom svih igrača - pričao je trener Cibalije Zoran Tomić nakon poraza u Đakovu.

Već drugu utakmicu među igračima koji su nastupali nije bilo Aganspahića, koji je na utakmici u Požegi dobio udarac u skočni zglob, ali prema riječima trenera Tomića mogao bi zaigrati u srijedu protiv Mađara u Vinkovcima. Uz ovu ponudio nam je još nekoliko dobrih vijesti za Cibaliju.

- Danas bi se na treningu trebao pojaviti Andrea Ottochian, igrač koji bi nam dobro došao u napadu, a postoji mogućnost da se u utorak ili srijedu pojavi i Ivan Conjar, koji je imao nekih obiteljskih problema. Navodno je sve to riješio i mogao bi se priključiti pripremama. I on bi nam bio od koristi u prvenstvu.

Tomić i dalje nastavlja prema zacrtanom planu i programu.

- Bez obzira na ovaj poraz, ne odustajem od žestokih treninga jer prvenstvo moramo dočekati maksimalno dobro pripremljeni. Samo kondicijski superiorni možemo se nadati i dobrim rezultatima. Zbog toga me ne zabrinjava previše ovaj poraz jer smo dan prije toga imali dva žestoka treninga, a na dan utakmice ujutro još jedan - objašnjavao je Tomić.

Spomenimo kako je u utakmici s Đakovčanima u dresu Cibalije zaigrao i Josip Martinović, 25-godišnji nogometaš iz Vetova, koji je prošlu sezonu igrao u Slavoniji iz Požege. Interesantna je informacija kako je Martinović 2012. godine bio nakratko član Cibalije i potpisao trogodišnji ugovor, ali na žalost nije se uspio nametnuti stručnom stožeru. Ovaj put je ugovor potpisao na dvije godine, a dobro mišljenje o njemu već je izrekao i trener Tomić. Martinović igra na mjestu polušpice i špice, što je još jedan dokaz kako Tomić želi igrati, kako je izjavljivao, napadački nogomet. A. Grgić

ĐAKOVO CROATIA                 3  (0)
CIBALIA                                     2  (2)

ĐAKOVO - Stadion Đakovo. Gledatelja: 250. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci :0:1 Muženjak(4), 0:2 Kujundžija(26),1:2 Nikolić(58), 2:2 Grgačević (70-11m), 3:2 Borko(79).

ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Topolovec, Abramović, Borko, Nikolić, Čavala, Klemen, Mašić, Ivić (Još su igrali: Roso, Grgačević, I. Bošković, S. Bošković, Lovaković, Majstorović, Kokanović, Bogdanović).

CIBALIA: Vranjić, J. Filipović, Završki, Zgrablić, Mišić, Muženjak, Lukić, Kvesić, Kujundžija, Mandić, Martinović (Još su igrali: I.Filipović,Bartolović, Turčin, Mijoković, Hodak, Perković, Mauer). (Ž.K.)

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike