Regija
POMAŽU OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Udruga navijača Orahovački duhovi organizirala 7. akciju Navijačko srce
Objavljeno 27. srpnja, 2014.

Vezani članci

ORAHOVICA

Pokazali humanost darujući krv

ORAHOVICA - U organizaciji udruge navijača Orahovački duhovi, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Orahovice, počela je 7. humanitarna akcija Navijačko srce. Kao i svake godine, krenulo je malonogometnim turnirom koji je bio podijeljen u dvije kategorije - navijača i prvi put četiri kafića. Natjecali su se cafe-bar Sokol, Enigma, BAD CO i Mustang. Natjecanje u obje konkurencije igrano je poluzavršnim sustavom pa je tako u prvom polufinalu “4 kafića” Enigma bila bolja od Mustanga s 2:1, a u drugom je Sokol nakon neodlučenih 0:0 i “šesteraca” bio bolji od BAD CO. U utakmici za treće mjesto BAD CO svladao je Mustang s 2:0, a u finalu je Sokol pobijedio Enigmu s 3:1. Organizator je podijelio i pojedinačne nagrade pa je tako najbolji strijelac ove konkurencije bio Borna Mimić iz ekipe BAD CO s dva postignuta pogotka, najbolji vratar je Valentino Virag iz Sokola, a i najbolji igrač, Bojan Gvozdenović, iz pobjedničke je ekipe.

U konkurenciji navijača sudjelovale su navijačke udruge - Udruga navijača GNK-a Dinamo Orahovica, Društvo prijatelja Hajduka Orahovica, Vinske mušice Feričanci te domaćin, Orahovački duhovi. U prvom polufinalu ekipa Društva prijatelja Hajduka bila je bolja od Duhova s 5:0, a u drugom Udruga navijača Dinama od Vinskih mušica s 4:1. Treće mjesto pripalo je Vinskim mušicama koje su svladale Duhove s 3:2. Turnir je zatvorio veliki finale između Udruge navijača Dinama i Društva prijatelja Hajduka, a uspješniji su bili dinamovci s minimalnih 1:0. Najbolji strijelac bio je hajdukovac Tomislav Matek s tri pogotka, za najboljeg vratara proglašen je Ivan Šimić iz Udruge navijača Dinama, a najbolji je igrač Alen Kadežabek iz pobjedničke momčadi. Sve utakmice odsudio je orahovački sudački par Pavao Ramić - Darko Krmpotić, a pokale najuspješnijima uručio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

- U želji da, uz bodrenje orahovačkih sportskih klubova, još više pomognemo gradu, županiji te građanima ovog područja, organizirali smo 7. humanitarnu akciju Navijačko srce. Akcija će trajati do 26. rujna, do kada se sredstva mogu donirati na naš žiroračun broj HR36 2500 0091 5011 4192 4. Sav prihod ide za pomoć osobama s posebnim potrebama sa šireg područja Orahovice. Hvala svim sponzorima, posebno Gradu Orahovici, igračima, sucima i s svima koji su na bilo koji način pomogli ovoj akciji – rekao je predsjednik Orahovačkih duhova Miroslav Radaković.

Revijalnom utakmicom na turniru su sudjelovali i članovi dvije orahovačke udruge mladih, Pauk i Klub Dostava zvuka. V. Grgurić

Akcija će trajati do 26. rujna, a novac se može donirati na žiroračun broj HR36 2500 0091 5011 4192 4

Najčitanije iz rubrike