Osijek
RADNICE NESTRPLJENJIVO OČEKUJU STEČAJ

Vlasnik Konfekcije Antonazzo
rekao da novca nema, a
nova tvrtka uspješno radi?!
Objavljeno 27. srpnja, 2014.

Izgovor ili pravo stanje stvari mogla bi biti izjava vlasnika Konfekcije Antonazzo, Antonija Antonazza koji se, podsjetimo, prije nekoliko dana odazvao pozivu gradonačelnika Ivana Vrkića u svezi s neisplatom tri i pol plaće za 90 radnika. Gradonačelniku je pojasnio da novca nema, time ni pokrića ni mogućnosti za isplatu oko milijun kuna koliki je iznos plaća i otpremnina, a s obzirom na to da mu je račun blokiran, radnice su, kažu u ironiji, nakon dugog vremena povjerovale njegovim izjavama.

- Blokirali su račun i logično je da on novca nema. No sasvim je drukčija situacija bila prije nekoliko mjeseci kad se radilo punom parom, a on nije isplaćivao plaće. Nadamo se da ćemo se uspjeti naplatiti skorim stečajem - rekla je radnica Valentina Bosak.

Malo je i to vjerojatno jer je, kako neslužbeno doznajemo, novu tvrtku Antonazzo otvorio pod drugim imenom, kao tvrtku “Intimo” i ondje zadržao 30-ak svojih djelatnica. Kako tvrde, radi se na strojevima Konfekcije Antonazzo, a hoće li se stečajnim postupkom uspjeti prodati, ostaje pitanje. Zanimljivo je da se nova tvrtka nalazi u Kapelskoj b.b., dok je adresa Konfekcije glasila na Strossmayerovu 337. Radnice, pak, kažu da su i prije radile u Kapelskoj, i to na strojevima za kojima sad rade djelatnice koje su pristale ostati u novoosnovanoj tvrtci. Nakon što su se obratile Trgovačkom sudu, početak stečajnog postupka najavljen je za početak kolovoza, kad bi se, kako očekuju očajne djelatnice, trebala riješiti njihova agonija koja traje gotovo od početka godine. Ipak, ostaje upitno kako je gradonačelniku rekao da novca nema, a kako neslužbeno doznajemo, nova tvrtka uspješno radi, i to na strojevima na kojima su donedavno radile financijski zakinute djelatnice. M. Mihelić

Novu tvrtku Antonazzo je otvorio pod drugim imenom (“Intimo”) i ondje zadržao 30-ak svojih djelatnica

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike