Crna kronika
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Krvava drama u Osijeku: Ubio suprugu i gosta kafića, pa oduzeo život i sebi
Objavljeno 26. srpnja, 2014.

Vezani članci

DRAMA U KAFIĆU KOD AUTOTRŽNICE

Muškarac i žena ubijeni, ubojica pucao i na policiju

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

OSIJEK – Ivica Petričević, koji je ubio suprugu Slađanu i gosta kafića Dragu, i sebi je oduzeo život oko 16,30 sati. Nakon više od pet i pol sati drame, u 16,34, specijalci su sa štitovima upali u kafić „Tiho“ u Ulici Svetog Leopolda Mandića u Osijeku u kojem se zatvorio Ivica Petričević i pronašli njegovo tijelo. Odmah za njima ušla je ekipa Hitne pomoći no dvostrukom ubojici nije bilo pomoći.
Tako je na brutalan način okončana drama i krvavi pohod Osječanina zvanog Musa. Sa Petričevićem su policajci nakon nekoliko sati od dvostrukog ubojstva uspostavili kontakt i, kako neslužbeno doznajemo, u kontaktu sa policijskim pregovaračima, samo je govorio „dajte mi još tri minute da se pomolim“. Unatoč višesatnim pregovorima Petričević se nije htio predati, već je prijetio da će aktivirati bombu. Jedini je ustupak napravio dozvolivši da se tijela ubijenih iznesu ispred kafića.
Na mjesto događaja došla je Ivicina i Slađanina kći. Iza Petričevićevih ostale su dvije kćeri u dobi od 14 i 16 godina. Ivica je odlučio bračne razmirice sa suprugom riješiti oružjem, a to je unaprijed i isplanirao ponijevši sa sobom u Škodi automatsku pušku. Ivica Petričević zvani Musa ubio je suprugu Slađanu i stalnog gosta kafića Dragu oko 11 sati.

Podsjetimo, oko 14 sati četiri su policajca Interventne policije sa štitovima ispred sebe otišla do vrata kafića „Tiho“ u Ulici Svetog Leopolda Mandića i ubrzo se povukli. Najvjerojatnije su ostavili napadaču mobitel, jer je on na kratko izašao van i vratio se u ugostiteljski objekt. Potom je napadač ponovno izašao van i razgovarao sa policijskim pregovaračem koji se nalazio 50-ak metara od njega zaštićen policijskim vozilima i okružen specijalcima. Nakon toga Musa se opet vratio u unutrašnjost kafića.


Tihomir Međugorac, sin vlasnika kafića, kazao je da je Musa jutros s vrata verbalno napao suprugu.
-Pitao sam Slađanu jutros kad je došla na posao što je bilo, a ona je rekla da se radi o razvodu. Po ulasku u kafić nešto prije 11 sati Musa je počeo vikati na Slađanu i spominjao je brakorazvodnu parnicu. Bilo je tu i grubih riječi. Na to se u svađu umiješao gost Drago koji ih je pokušao smiriti, kazao je Međugorac.


-Musa je nakon toga ljutito izjurio iz kafića, otišao do svoje Škode koja je bila parkirana uz kafić i izvadio iz prtljažnika automatsku pušku. Zatim se vratio u kafić i počeo pucati. Hici su pogodili Slađanu i Dragu. Odmah nakon ubojstava pozvana je policija. Vrlo brzo blokirano je cijelo područje, od početka nadvožnjaka kod auto tržnice do ulaza u Avenue Mall. Posjetitelji tog trgovačkog centra nisu mogli više izaći van. Nekoliko stotina ljudi ostalo je zarobljeno u unutrašnjosti skroz do okončanja ove nezapamćene drame u Osijeku. Koliko je situacija bila ozbiljna govori i činjenica da su policajci s dugim i kratkim oružjem pod pancirkama i šljemovima, išli do kafića no ubojica nije htio izaći van. Čak je došlo i do međusobne paljbe između njega i policije u nekoliko navrata.


- Ivica Petričević - Musa je bio hrvatski branitelj, a njegovi prijatelji i suborci govore kako je bio mirna i staložena osoba te ne mogu vjerovati da je počinio ovakav krvavi zločin.
M.Bugarić/S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike