Svijet
KAKO JE GRUBA ERDOGANOVA IZJAVA TJERAJUĆI LISICU ISTJERALA VUKA?

Izraelska parlamentarka: Palestinke treba pobiti jer rađaju teroriste
Objavljeno 26. srpnja, 2014.
Zahvaljujući Ayelet Shaked sada znamo kako razmišlja izraelska politička elita

Kada je vidite kako dobro izgleda, poželite oženiti se takvom ženom.

Istina, nije ona baš takav anđeoski wamp kao što su Bar Rafaeli, Esti Ginzburg ili Yael Bar Zohar, ali ima u njezinu pogledu nečeg profinjenog, tajanstvenog i divljeg, što pomalo podsjeća na poznatu glumicu, i još jednu rasnu ljepoticu, Moran Atias.

Njezino ime je Ayelet Shaked (38) i zastupnica je u izraelskom parlamentu Knesetu. Ako baš niste pasionirani čitatelj telavivskog dnevnog lista Haretz na internetu, vjerojatno je nikada niste ni zapazili. Ona pripada malom političkom bloku Židovski dom (HaBayit HaYehudi), koji je na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio 12 mjesta u Knesetu. Studirala je u Tel Avivu elektrotehniku i računalstvo, radila u marketingu izraelske podružnice Texas Instrumentsa te bila angažirana u uredu sadašnjeg izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u vrijeme dok je on bio oporbeni čelnik. Udana je i majka dvoje djece.

Usporedba s Hitlerom

Ne bismo za tu izraelsku parlamentarku vjerojatno nikada ni čuli da je u svom govoru nije spomenuo turski premijer Recep Tayyip Erdogan. Zapravo, malo tko bi pročitao do kraja vijest o još jednom verbalnom ispadu tog turskog autoritarnog državnika i kriptoislamista, poznatog po ljutom temperamentu. Svojih petnaest minuta medijske slave Ayelet Shaked, djevojački Ben Shaul, stekla je tek nakon intervencije Američkog židovskog kongresa, koji je jučer, zgrožen onim što je Erdogan rekao na račun Izraela, od tog turskog državnika zatražio da vrati nagradu koju je prije deset godina dobio za svoje napore u izgradnji mira između Izraela i Palestinaca.

Kao jedan od rijetkih svjetskih čelnika, a možda i jedini, koji je uopće reagirao na masovni pokolj civila u Pojasu Gaze, Erdogan, ne mareći za političku korektnost, rekao je ovo: “Oni psuju Hitlera ujutro i navečer, ali sada je njihov barbarizam nadmašio čak i Hitlera.” “Obraćam se izraelskoj vlasti, vi činite mnogo gore stvari prema Palestini od onih koje je Hitler činio vašim pretcima. Kako god je ono bio genocid, to što vi radite još je veći. Pa u čemu je razlika između Hitlerove retorike i ovoga što govori mlada izraelska parlamentarka, koja je kazala da treba pobiti sve palestinske majke i da ubojstvo palestinske trudnice znači jednim metkom dvije glave."

Nije bilo teško pretražiti internet i pronaći kako je tu uistinu goebbelsovsku izjavu, koja je toliko naživcirala premijera Erdogana, izrekla Ayelet Shaked. Dan prije nego što će izraelski ekstremisti oteti 15-godišnjeg Mohammeda Abua Khdeira i živog ga zapaliti, zastupnica Shaked napisala je na Facebooku: “Svi Palestinci su naši neprijatelji” i “Izrael bi trebao objaviti rat cijelom (palestinskom) narodu, uključujući njihove starce i njihove žene, njihove gradove i sela, njihovu imovinu i njihovu infrastrukturu”.

Šutnja Zapada

Iako međunarodna zajednica, naročito zapadne zemlje, kojima pripada i Hrvatska, napadno šuti o tome što se zbiva s civilima u Pojasu Gaze (ponajviše zbog osjećaja povijesne krivnje za holokaust), svakome je jasno da su Država Izrael, njezino političko vodstvo i njezini generali umiješani u prljave ratne zločine nad civilima! Brutalna iskrenost ultradesničarke Ayelet Shaked, koja kao da je ispala iz sablažnjive knjige hrabrog izraelskog pacifista Israela Shahaka “Židovska povijest, židovska religija” (Jesenski i Turk, 2006.), objašnjava nam kako, iza zatvorenih vrata, razmišlja izraelska politička elita, koja je, pod krinkom borbe protiv Hamasa, odlučila biološki decimirati Palestince sa zapadne obale.

I još nešto, kada se već spominju nezaslužene mirovne nagrade, hoće li se tko sjetiti i zatražiti hitno oduzimanje Nobelovih nagrada za mir dvama državnicima koji su dali nemali obol pokoljima nad palestinskim civilima? Dakako, riječ je o danas već bivšem izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i njegovu još službujućem američkom kolegi Baracku Hussein Obami. D.Celing

Svakome je jasno, i kada se o tome šuti, da je Izrael itekako umiješan u prljave ratne zločine nad civilima u Gazi

Možda ste propustili...

HODOČASNICI I RAT NA BLISKOM ISTOKU

Umjesto u Svetu Zemlju dolazit će u Međugorje

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

Najčitanije iz rubrike