Sport
OSIJEK VEČERAS U STANOVIMA

Šorša: Ne znamo kakav je
osjećaj pobijediti u Zadru,
zašto to ne bismo sada saznali
Objavljeno 26. srpnja, 2014.
Zadar je vrlo nezgodan suparnik. “Navuku” te, a onda “ubijaju” iz kontri, kaže Rukavina

Vezani članci

U STANOVIMA SE SUDARAJU GUBITNICI IZ PROG KOLA

Weitzer: Čeka nas pravi nogometni rat

Nogometaši Osijeka prvo gostovanje u novoj sezoni odradit će večeras u Zadru. Stadion na Stanovima u posljednjem desetljeću definitivno nije mjesto sreće za Osječane, ali sreća je prevrtljiva stvar.

Puno je vremena, punih deset godina, prošlo od posljednjeg trijumfa bijelo-plavih u Zadru pa u redovima bijelo-plavih ne postoji igrač koji je osjetio slast pobjede na zadarskom stadionu. Jasno, kao igrač NK Osijek, jer Baraban je valjda to iskusio sa Splitom. Trijumf u Zadru ne pamti ni čovjek s najdužim stažem u osječkom sastavu Tomislav Šorša. On je debitirao godinu dana (2005.) nakon te posljednje pobjede.

- Pobjeda u Zadru? Ne razumijem pitanje - našalio se Šorša na konstataciju kako ni on koji je u Gradskom vrtu već cijelu vječnost ne zna za trijumf na Stanovima, a onda je dodao:

- Istina je, ne znam kakav je to osjećaj kada Osijek pobijedi u Zadru, pa zato želim to saznati večeras! 'Ono' protiv Lokomotive nismo bili mi, a i smatram kako je Zadar ipak nešto slabija momčad od Zagrepčana. Vjerujem kako će biti više prostora za razvoj naše pas-igre koju smo uvježbavali tijekom priprema te da ćemo se iz Zadra vratiti neporaženi.

Nakon blamaže s Lokomotivom, čak ni bod iz Zadra ne bi bio nekakav posebno vrijedan doseg. Samo pobjeda se “pika”. Bar tako tvrdi trener Tomislav Rukavina.

- Idemo u Zadar po bodove. Liga 10 je nepredvidljiva i svaki je susret težak pa stoga nemamo razloga ni za kakve kalkulacije. Zadar je specifična momčad. Prepuste suparniku posjed, 'navuku' ga, a onda ga 'ubiju' iz preciznih i dobro uigranih protunapada. Kredit za to sigurno ide njihovu treneru Ferdi Milinu, koji tamo radi odličan posao - kaže Rukavina, pa dodaje:

- Jasno, ti bodovi vrijede dvostruko jer Zadrani spadaju u krug onih momčadi koje su tu negdje s nama po kvaliteti.

Prošle sezone upravo na suparnicima iz te klase, jednake njima, Osijek je nemilice prosipao bodove.

- Stalno pričamo o prošloj sezoni, a to nema veze s onim što će se događati večeras na terenu. Momčad mora biti mnogo bolja nego u prvom nastupu, i to je važno, a ne kakav nam je bio skor prošle sezone s momčadima iz donjeg dijela tablice. Koga to zanima - uznemirio se Rukavina.

Ostaje činjenica kako se Osječani mnogo lakše snalaze protiv onih kojih ih napadaju. Zadar, vjerojatno, neće igrati na taj način, iskreno nije ni Lokomotiva, pa se Osijek mučio. Uostalom, posljednja dva nastupa u Stanovima upravo su prošla u takvom tonu. Osijek je igrao, bio kao blizu, a na kraju je doživio dva identična poraza 3:1, s tim da ih je proljetos Zadar doslovce “ubio” iz protunapada. Rukavina sve to zna i pripremao je momčad za to, ali uvijek ostaje pitanje kakva će biti reakcija u samoj utakmici. Osječani će na Stanovima nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu. Vraća se Nikola Matas, koji je premijeru u Osijeku propustio zbog žutih kartona koje je prenio iz prošle sezone, umjesto Bralića koji se hladi zbog crvenog kartona protiv Lokomotive, ulazi Saša Novaković i konačno na desnom krilu će zaigrati Ivan Baraban umjesto Antonija Peroševića, koji između ostalog ima i problema s ramenom nakon jednog nezgodnog ateriranja tijekom susreta protiv Lokomotive.

Rukavina je bio vrlo ljutit nakon premijere i zato u Zadru očekuje Osijek kakav je bio tijekom priprema. Organiziran, čvrst i koncentriran. I opasan iz prekida...

Dalibor KELER

ZADAR-OSIJEK

Početak: Subota, 21 sat

Matković - Mikulić

Bilaver - Matas

Ikić - Jonjić

Šimurina - Novaković

L.Čirjak - B.Barišić

Sarić - Kurtović

Muić - Baraban

Hrgović - Šorša

Weitzer - J.Mišić

Ivančić - Škorić

Terkeš - J.Barišić

Stadion: Stanovi

Kapacitet: 5860

Sudac: Bruno Marić (Daruvar).

PONGRAČIĆ NA POSUDBI U BELIŠĆU

Mihael Pongračić svoju će karijeru pokušati revitalizirati izvan Gradskog vrta. U jednom je trenutku bio i standardni prvotimac, ali je počeo lutati i završio miljama daleko od borbe za dresove prve momčadi. Zato bi mu posudba u Belišće trebala biti dobra prilika za vraćanje povjerenja. U Belišću su oživjeli ili se dokazali mnogi mladi igrači NK Osijek, pa možda to i Pongračiću pođe za nogom.(D.Kl.)

MILINOV RUKOPIS

RUKAVINA ZA DOBAR IZGLED ZADROVE MOMČADI ZASLUGE PRIPISUJE SADAŠNJEM TRENERU

Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike