Regija
S NOVIM VLASNIKOM STIGAO I NOVI MENADŽMENT

Ivica Baković drugi je put na čelu Bizovačkih toplica
Objavljeno 26. srpnja, 2014.
Novim ulaganjima Bizovačke toplice postat će atraktivnim i poželjnim mjestom za odmor, kaže Baković

BIZOVAC - Ivica Baković imenovan je direktorom tvrtke Sunčane toplice u vlasništvu Sunce koncerna, poduzeća koje upravlja hotelskim lancem Bluesun Hotels & Resorts i koje je otkupilo Bizovačke toplice d.d. u stečaju.

Novi direktor ima dugogodišnje iskustvo u poslovima računovodstva, kontrolinga i financija, koje je stekao radeći na odgovornim pozicijama u Poreznoj upravi. Svojedobno je obnašao i funkciju direktora dioničkog društva Bizovačke toplice Bizovac. U vrijeme njegova vođenja kompleksa Bizovačke toplice sagrađen je hotel Termia, tadašnje visoke „B“ kategorije, pušten je u pogon kompleks bazena „Aquapolis“, popularno nazvan „Prva hrvatska termalna rivijera“, te je registrirana Poliklinika Bizovačke toplice kao lječilište za pružanje ambulantnih usluga u rehabilitaciji bolesnika, a koja je danas respektabilna zdravstvena ustanova u pružanju i stacionarnih zdravstvenih usluga u sinergiji s Bizovačkim toplicama.

Bizovačke su toplice devedesetih godina ostvarile zapažene rezultate i priznanja poput „Zlatne kune“ od HGK - Županijske gospodarske komore Osijek, u kategoriji srednjih poduzeća za 1997. godinu, te nagrade „Turistička zvijezda“, 1998. godine za najpripremljenije mjesto u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Vrijedan turistički resurs

Direktor Baković ne krije zadovoljstvo što su Bizovačke toplice konačno dobile novog vlasnika.

- Toplice su neizmjerno vrijedan resurs, čiji će se potencijal tek realizirati. Termalna, kemijska i balneološka svojstva vode, uz izdašnost izvora i visoke temperature vode, omogućit će Toplicama stavljanje u funkciju medicine i turizma, ali i proizvodnju energije te će kao takve biti pokretač turističkog razvoja u ovom dijelu Hrvatske - kaže Baković. Pritom je uvjeren da će novim ulaganjima Bizovačke toplice postati atraktivnim i poželjnim mjestom za odmor. U prvoj fazi planiranih investicija u Bizovačke toplice novi vlasnik Jako Andabak namjerava uložiti 45 milijuna kuna, a početak radova očekuje se već ove jeseni. Ukupna investicija u Bizovačke toplice iznosit će 30 milijuna eura. Investicija se odnosi na podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta sa sadašnje dvije na tri zvjezdice, gradnju planiranog i nikada sagrađenog dijela hotela Termia, unaprjeđivanje postojećeg lječilišnog dijela Toplica i pristupnih objekata, gradnju novog objekta lječilišta te obnovu svih bazena, kao i gradnju kampa.

Poslovni izazov

- Bizovačke toplice velik su i pozitivan poslovni izazov, koji se uklapa u opću strategiju Bluesun Hotels & Resorts, koji u sklopu toga želi integrirati poslovne potencijale turizma i zdravstva. Cilj je u, obnovljene i poboljšane, Bizovačke toplicama vratiti goste iz cijele regije, kao i vratiti lokalno stanovništvo kao stalne goste kupališta i lječilišta. Ideja je ostvariti minimalno 70 posto popunjenosti kapaciteta u sljedeće dvije godine, uz brojku od 180.000 kupača - kaže Baković. Pritom ne krije uvjerenje kako će nove investicije, novi radni procesi te osnaženi tim s njim na čelu u bliskoj budućnosti dovesti do prosperiteta Bizovca te stvoriti nova radna mjesta.

Nikola VUKADINOVIĆ
Oživljene sve djelatnosti

Novi je vlasnik prepoznao potencijale Toplica, u kojima je bio u zakupu nekoliko mjeseci. U tom razdoblju uspjelo se oživiti sve njihove djelatnosti, tako da su se nakon dužeg vremena popunili smještajni kapaciteti te organizirale svadbene svečanosti, konferencije i izleti. Najznačajniji doprinos pri oživljavanju aktivnosti i unaprjeđivanju poslovanja dali su hotelijerski stručnjaci iz Bluesun Hotels & Resorts, koji su mjesecima radili na implementaciji suvremenih i kvalitetnih procesa rada.

30

milijuna eura iznosit će ukupna ulaganja u Bizovačke toplice, a radovi će početi na jesen

Najčitanije iz rubrike