Magazin
LUĐE OD NAJLUĐEG

Najokrutniji manijaci ne tako davne povijesti: Odrubljene glave čuvao u vitrini!
Objavljeno 26. srpnja, 2014.

Seksualna perverzija ili parafilija obično se definira kao nenormalno ponašanje seksualne prirode. Pervertitima se nazivaju osobe koje uživaju u devijantnom seksualnom ponašanju, koje uključuje silovanje, sodomiju, incest, sadomazohizam...

I ma kako ih nazivali (pervertitima, silovateljima, zlostavljačima djece ili seksualnim predatorima), svi uživaju u nekom obliku društveno neprihvatljivih seksualnih aktivnosti. Američka ne tako davna prošlost i pravosuđe bilježe neke od prilično zastrašujućih spodoba, koje dolaze iz različitih sredina i vrlo zorno pokazuju svu 'raskoš' odvratnih ljudskih bića. Perverznjaci dolaze u svim veličinama, vrstama i dobi.

Joyce Annette Flint i Lionel Herbert Dahmer u svibnju 1960. dobili su sina i nazvali ga Jeffrey Lionel Dahmer. Postao je serijski silovatelj, a snažno su ga privlačila mrtva muška tijela. Poznat je i kao kanibal iz Milwaukeeja jer je komadao i jeo svoje žrtve. Počeo je u dobi od 18 godina. Žrtve, mladiće, nalazio je uglavnom u barovima za homoseksualce. Seks je bio samo povod, glavno je bilo ubijanje. Uhvaćen je nakon što mu je jedan 14-godišnjak pobjegao iz stana. Od 1978. do 1991. pod njegove je šake palo 17 dječaka, mladića i muškaraca, a zbog 15 je ubojstava dobio isto toliko doživotnih. Nije ih odgulio jer ga je 1994. u zatvoru na smrt pretukao Christopher Scarver.

KLAUN UBOJICA

Rođen i odrastao u Wyomingu, Theodore Robert Bundy, iako je godinama poricao da je silovao, otimao i/ili ubijao, na kraju je ipak priznao 30 ubojstava počinjenih od 1974. do 1978., a možda i ranije. I brojka je vjerojatno mngoo veća. Simpatičan i zgodan, Bundy nije imao problema s nagovaranjem i 'hvatanjem' mladih djevojaka i žena i dobivanjem njihova povjerenja. Ponekad se nakon nekoliko sati vraćao na mjesto svog zločina i izopačeno uživao u seksu s tijelima koja su već bila u fazi raspadanja! Osim ako su ih životinje prethodno raskomadale. Sadistički, bezdušni psihopat nekima je i glave odrubljivao i u stanu ih čuvao kao trofeje. Pogubljen je u siječnju 1989. na električnoj stolici u zatvoru na Floridi.

Clarnell Strandberg i Edmund E. Kemper u prosincu 1948. postali su ocem budućeg serijskog ubojice i silovatelja Edmunda Kempera. Perverznost njegove osobnosti do izražaja je došla još u ranom djetinjstvu dok se igrao sestrinim lutkama, prakticirajući nad njima svoje perverzarije. S 15 je godina ubio svog djeda i baku, zbog čega je odležao neko vrijeme u državnoj bolnici. Tijekom 1972. i 1973. počeo je ubijati mlade autostoperice. Nakon što bi ih ubio, ovaj 206 cm visok i više od 140 kg težak nekrofil s IQ-om višim od 140, seksualno se iživljavao nad osakaćenim tijelima. Nakon šest žrtava, ubio je i vlastitu majku i njezina prijatelja, a nakon toga sam se predao. Osuđen je na doživotni zatvor, s mogućnošću pomilovanja?!

Ljubazan, potencijalno šarmantan i društven, John Wayne Gacy (1942., Chicago) bio je poslovni čovjek sklon opakom silovanju i mučenju tinejdžera. Neke od njegovih prvih žrtava preživjele su i ispričale da su bile omamljene kloroformom, a sljedeće čega su se sjećali bio je neznanac u sobi s vibratorom u ruci. Dvadeset i devet tijela pronađeno je pod daskama njegova doma ili negdje na njegovu imanju, a četiri raskomadana u rijeci. Kriv za smrt 33 mladića i djevojaka, koje je ubio (zadavio ili ugušio) između 1972. i 1978., optužen je za njih 12. Nakon 14 godina u zatvoru, usmrćen je injekcijom 1994. Bio je poznat kao 'klaun ubojica' jer je često sudjelovao na humanitarnim akcijama, povorkama i dječjim zabavama odjeven kao klaun Pogo.

Carltona Garyja (1952., Columbus) otac je ostavio pa su ga u siromaštvu neko vrijeme odgajale majka i teta, koje su radile kao spremačice kod starijih, bogatih žena. Kada mu je bilo 16 godina, majka ga je napustila pa se Gary posvetio kriminalu. Počeo je provaljivati u domove bogatih, starijih žena! Brutalno ih je silovao i davio. Svako malo završavao je u zatvoru, no konačno je 1986. osuđen na smrt. Prije nekoliko ga je godina DNK analiza povezala sa silovanjem i ubojstvom 40-godišnje Marion Fisher.

VAMPIR IZ BROOKLYNA

Garyju Michaelu Heidniku (1943.) čudno je ponašanje, čini se, bilo u karakteru. Zidove svog doma oblijepio je novčanicama. Htio je imati veliku obitelj, pa je smislio plan kako to ostvariti: oteti, silovati, oploditi deset žena. Svaku od pet otetih žena okovao je u podrumu i povremeno mučio između svakog silovanja. Hranio ih je otpatcima, psećom hranom, pa čak i ostatcima jedne od žena koju je morao ubiti. Heidnik je pogubljen smrtonosnom injekcijom u srpnju 1999. u Pittsburghu.

Carl Panzram (rođen u lipnju 1891.) otvoreno je priznavao svoju sodomiju. Lista njegovih žrtava - silovanih muškaraca - uistinu je “impresivna”: više od tisuću! Još kao tinejdžer prešao je s druge strane zakona, opijao se, krao i provaljivao pa je bio malo u zatvoru, malo na slobodi. S godinama je 'napredovao' pa su i njegovi zločini postajali sve opakiji i opasniji: prešao je na silovanje muškarca koje je 'usput' i okrao. Iako je zbog svoje snažne i krupne fizičke konstitucije mogao svladati većinu žrtava, za svaki je slučaj imao i pištolj na dohvat ruke. Nije mu trebalo mnogo da žrtvama - nakon nanošenja boli - počne oduzimati i živote. Ni palež mu nije bila strana, kao ni vrlo mladi dječaci. Panzram je obješen 1930.

Ellen i Randall Fish sigurno nisu ni slutili da će njihov sin Albert (rođen 1870. u Washingtonu) postati serijski ubojica i uživati u silovanjima žena i kanibalizmu. Sam se hvalio da je broj njegovih žrtava veći od sto! Neki od njegovih nadimaka bili su “vukodlak iz Wisterie”, “vampir iz Brooklyna”, “Mjesečev manijak”... S obzirom na to da je dolazio iz obitelji u kojoj su mentalne bolesti bile prilično raširene, većinu je djetinjstva proveo u sirotištu.

Već u toj je dobi upoznao izopačenosti poput jedenja izmeta i pijenja mokraće. Zlostavljao je djecu, osobito mlade dečke, i prakticirao sadomazohizam. Glavom su mu se motala kastriranja. Ubio je osmogodišnjakinju koju je kasnije i pojeo. Priznao je tri ubojstva, za što je policija našla i dokaze, te probadanje još najmanje dvoje ljudi. Suđeno mu je za otmicu i ubojstvo Grace Budd. Pogubljen je na električnoj stolici 1936...

Piše: Narcisa VEKIĆ
SEKSUALNI PREDATOR
Počeo je kao dijete mučeći pse

U obitelji alkoholičara 1954. u San Franciscu rođen je Richard Allen Davis. Njegova su 'specijalnost' bila prvostupanjska ubojstva. Kao dijete volio je mučiti pse lutalice, koristeći pritom nož, koji je često imao sa sobom. Srednju je školu napustio, pa mu se život uglavnom svodio na kriminal. Bio je seksualni predator koji je žrtve otimao i bludničio nad njima. Godine 1996. osuđen je za ubojstvo, kao i pljačku, provalu, otmicu i bludničenje nad 12-godišnjom Polly Klaas, koju je iz njezina doma oteo u listopadu 1993. i kasnije zadavio. Iako je priznao počinjenje zločina, kalifornijski ga je vrhovni sud osudio na smrt. Trentuačno u državnom zatvoru u San Quentinu čeka izvršenje.

BOSTONSKI DAVITELJ
Nakon 50 godina dokazana krivnja

U rujnu 1931. u Chelsei je rođen Albert DeSalvo, poznat kao “bostonski davitelj”. Priznao je silovanje i ubojstva više od 13 žena u okolici Bostona. Njegove su žrtve bile i 19-godišnjakinje, ali i one od 85 godina. Svaku je silovao, a potom zadavio nekim komadom odjeće koji je imala na sebi. U zatvoru nije završio zbog ubojstava, nego zbog silovanja. Ubojstva je priznao, no nisu “prošla”. Na doživotnu je robiju osuđen 1967. Uspio je nakratko pobjeći, ali je ubrzo vraćen iza rešetaka, gdje je i pronađen mrtav 1973. U srpnju 2013. DNK analiza 99-postotnom sigurnošću povezala ga je s jednom žrtvom, Mary Sullivan, no vlasti su zahtijevale 100 posto pa je njegovo tijelo ekshumirano.

Simpatičan i zgodan, Bundy nije imao problema s nagovaranjem i 'hvatanjem' mladih djevojaka i žena i dobivanjem njihova povjerenja...

Možda ste propustili...

DAN PLANETA ZEMLJE: VEDRAN OBUĆINA O VJERSKIM ZAJEDNICAMA I EKOLOGIJI...

Ekološka je kriza prije svega duhovna kriza čovjeka

Najčitanije iz rubrike