Sport
ATP U UMAGU MLADI HRVATSKI TENISAČ U ČETVRTFINALU

Ćorić: Ne mislim stati!
Objavljeno 24. srpnja, 2014.
Neću na ovome stati, rekao je Borna Ćorić nakon pobjede nad Zeballosom

Neokrunjeni kralj Umaga bio je Španjolac Carlos Moya, a “Croatia open” dobio je i princa.

Mladi, 17-godišnji, Borna Ćorić (14. studenoga napunit će 18 godina) ostvario je plasman u četvrtfinale umaškog ATP turnira. Borna je u osmini finala pobijedio Argentinca Horacija Zeballosa sa 7:6, 6:3. Zanimljivo, isti su suparnici snage odmjerili i prošle godine u prvom kolu Umaga. Tada je slavio 12 godina stariji Argentinac, sa 6:7, 6:4, 6:0. I prošle godine bilo je jasno kako mlada hrvatska nada ima igru za Argentinca. Kao i prošle godine, osvojio je prvi set nakon tie-breaka, međutim, ovaj put Bornina igra nije se raspala. Godinu dana iskusniji i bolji u svakom smislu dobio je drugi set i ostvario prvi plasman u četvrtfinale nekog ATP turnira, postavši jedan od najmlađih kojem je to uspjelo.

- Igrao sam nešto lošije negoli u prvom meču - kritičan je bio mladi Borna nakon velike pobjede.

- Bio je lošiji servis, bilo je toplije pa su i uvjeti bili takvi da je bilo sporije te je i normalno da servis bude nešto lošiji. Uz to, i suparnik je bolje reternirao. No kada je bilo potrebno, servirao sam odlično. Mislim kako je presudila moja veća hrabrost. Uzeo sam loptu i išao po svaki poen, a suparnik je više čekao - rekao je Borna, koji je nakon breaka u drugom setu pri vodstvu 5:2 na Argentinčev servis imao dvije meč-lopte. No nije ih iskoristio.

- Tada sam se jako uzbudio. Mislio sam kako će se vratiti.

Srećom, uspješno je odservirao za meč i tako ostvario veliku pobjedu protiv 12 godina starijeg tenisača.

- Ne mislim na tome stati - rekao je mladenački optimistična teniska nada, kojoj je dosad najveći rezultat u karijeri bila pobjeda protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.

Mladi Zagrepčanin u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda prvog nositelja Talijana Fabija Fogninija i Španjolca Alberta Montanesa. Već je uspjeh što će Hrvatska nakon dugo vremena imati dva četvrtfinalista u Umagu. Ali, Čilić i Ćorić ne misle na tome stati! K.Lacković

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike