Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ŽELE REHABILITACIJU

Osijek po iskupljenje na mjesto gdje nije slavio deset godina
Objavljeno 25. srpnja, 2014.
Momčad će u odnosu na susret s Lokomotivom doživjeti promjene

Nogometaši Osijeka sutra će u Zadru imati prvu priliku iskupiti se za debakl koji su pred svojim navijačima doživjeli u prvenstvenoj premijeri protiv Lokomotive.

Naravno, “u igri” nije samo iskupljenje nego i puno više od toga jer novim bi se porazom odmah na startu doveli u vrlo neugodan položaj. Uglavnom, “duševne ozljede” iz neugodne premijere su valjda sanirane, a trener Tomislav Rukavina je upozorio:

- Sami smo si zakomplicirali život. Ljudi koji vode klub čine velike napore kako bi nam omogućili optimalne uvjete za rad, navijači su razumni i toga moramo biti svjesni. Pozitivno okruženje narušili smo tim lošim nastupom. Ipak, poznavajući svoju momčad, vjerujem kako će se vratiti na razinu od proljetos, kada su veliku većinu utakmica odigrali koncentrirano i odgovorno. Toga nam je nedostajalo na startu nove sezone, ali to nisu problemi koji se ne mogu otkloniti.

Rukavina nakon susreta protiv “lokosa” nije ni pokušavao pronaći riječi isprike za loše izdanje, i to je svakako dobra stvar. Samokritika je dobrodošla, a sad treba zapeti kako bi se slika popravila. Zadarski Stanovi nisu baš idealan izbor za iskupljenje jer Osječani se u posljednje vrijeme tamo provode kao bosi po trnju. Bijelo-plavi tamo nisu pobijedili deset godina! Posljednji put krajem listopada 2004. (4:2), kada je dvostruki strijelac bio mlađahni Josip Tadić, tada zvijezda u meteorskom usponu. Prošle sezone Osijek je dvaput izgubio istim rezultatom 3:1, a utakmice su bile vrlo slične. Osječani su igrali, a Zadrani pobjeđivali. Dakle, za pobjedu u Stanovima trebat će i mudrosti. To više što su i Zadrani na startu doživjeli poraz pred svojim navijačima pa će susret s Osijekom doživjeti kao idealnu priliku za osvajanje prvih bodova.

Momčad će u Zadru doživjeti manje promjene. Što iz nudže, a što i potrage za boljim. Slavko Bralić protiv Lokomotive je uspio u kratkom vremenu dobiti dva žuta kartona i zbog toga će preskočiti Zadar. U momčad će pak ući Saša Novaković.

- Saša je odlično odradio pripreme i strpljivo je čekao svoju priliku. U biti stoperi su nam tijekom priprema bili najbolji igrači, a na startu sam odlučio prednost dati tandemu Jonjić-Bralić, koji je igrao najveći dio prošlog proljeća - kaže Rukavina.

To je ta promjena iz nužde, a ona kojom Rukavina namjerava poboljšati igru jest Baraban za Peroševića. Ulazak Barabana protiv Lokomotive donio je dosta pozitivnih stvari pa i jedini pogodak za koji je bio asistent, i to mu je dalo prednost nad, na premijeri, neuvjerljivim Peroševićem.

- Odmah sam sam tvrdio kako će Baraban biti pojačanje za nas i to je igrom protiv Lokomotive i dokazao. Problem je što još uvijek malo zaostaje u tjelesnoj spremi jer nije pripreme odradio u cijelosti, ali u Zadru će biti starter - kaže Rukavina.

Te dvije promjene neće donijeti nikakve posebne novosti u igri Osijeka. U biti, najveći prostor za pomak je na mentalnom planu. Osijek je na startu imao dosta indisponiranih igrača, što nije neobično za prvi sezonski susret. Ako se glave i noge opuste, Osijek u Zadru nije bez izgleda.

Dalibor KELER

DESET GODINA POSTA

BIJELO-PLAVI SU POSLJEDNJI PUT U ZADRU SLAVILI JOŠ DAVNE 2004. GODINE

MEŠANOVIĆ PROPUŠTA ZADAR

Dolazak Jasmina Mešanovića u Osijek pobudio je priličnu medijsku pozornost u BiH. Taj mladi napadač po svojim referencama trebao bi predstavljati pravo pojačanje za bijelo-plave, ali ćemo na njegov debi još malo pričekati. Naime, Osijek ga još nije uspio registrirati jer nije stigla sva potrebna dokumentacija iz BiH.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike