Osijek
ZAVRŠIO LJETNI ROK ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Slobodno 129 mjesta, najviše u Strojarskoj
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

Završio je ljetni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole, a u Osječko-baranjskoj županiji ostala su 364 slobodna mjesta za jesen. Od toga je u osječkim školama slobodno 129 mjesta za jesenski rok.

Zadovoljstvo ne kriju u Elektrotehničkoj i prometnoj školi, gdje je ostalo samo jedno slobodno mjesto, i to za vozača motornog vozila. Jedno je slobodno mjesto ostalo i u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davor Milas, za zanimanje prodavač. Dva su slobodna mjesta u Prvoj gimnaziji (općoj), i to u odjelu za sportaše, kao i u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića (grafički tehničar dorade i grafički tehničar tiska). Medicinska škola može primiti još tri učenika, buduća farmaceutska tehničara, a Graditeljsko-geodetska osam, i to po četiri u trogodišnja zanimanja keramičar-oblagač, odnosno ličilac-soboslikar.

U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna za jesen je ostalo 14 slobodnih mjesta (likovna umjetnost i dizajn), kao i u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH (opća gimnazija, hotelijersko-turistički tehničar, ekonomist). Poljoprivredna i veterinarska škola može još primiti 19 učenika, najviše u vrtlare (9) i cvjećare (5) te ukupno pet u četverogodišnja zanimanja (veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar - opći i poljoprivredni tehničar - fitofarmaceut).

U Obrtničkoj školi 23 su slobodna mjesta, i to za mesara i stolara (5), pomoćnog kuhara i slastičara (4), po dva mjesta za zanimanja autolakirer, pomoćni bravar, pomoćni krojač, pomoćni lakirer te jedno mjesto za pomoćnog vodoinstalatera.

Od 24 slobodna mjesta u Strojarskoj tehničkoj školi najviše je za tehničara za vozila i vozna sredstva (11). U privatnoj srednjoj školi Gaudeamus ima još 18 mjesta za ekonomiste.

Jesenski upisni rok počinje 25. kolovoza, prijave se primaju do 1. rujna, a rezultati će biti objavljeni 4. rujna. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike