Osijek
TALIJAN NIJE USPIO

Vlasnik Konfekcije Antonazzo nema pokrića i najavljuje stečaj
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

Tri dana nakon što je dobio javni poziv gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića da se javi u vezi sa situacijom oko svoje tvrtke, Antonio Antonazzo, vlasnik Konfekcije Antonazzo, jučer se (četvrtak) javio i obrazložio svoje razloge neisplate plaća za 60-ak djelatnika gotovo četiri mjeseca.

- Rekao mi je da ide u stečaj, da nema pokrića te da je poduzimao što je god mogao kako bi stvorio pretpostavke opstanka svoje tvrtke, no nije uspio. Žalostan sam što ne mogu dalje pomoći jer sam nakon razgovora shvatio da je moja intervencija i mogućnost da nešto učinim za radnike dalje nemoguća jer nemam ni zakonske mogućnosti ni autoriteta dalje pomoći. Poručujem djelatnicima da, ako imaju sporna potraživanja, riješe to na sudu, no moja je uloga kao posrednika završena - poručio je gradonačelnik Vrkić, podsjetivši da je početkom tjedna pozvao vlasnika jer je pokušao pronaći rješenje da on svoje obveze koje ima prema radnicima ispuni. Uz gradonačelnika u obranu prava radnika stao je i gradski vijećnik HDZ-a Damir Kramarić i još prije pozvao Antonazza da obrazloži o čemu je riječ.

Podsjetimo, nakon što je počeo i četvrti mjesec u kojem nisu dobile plaće, 60-ak radnica obratilo se Trgovačkom sudu i može se očekivati da će za desetak dana početi procedura stečajnog postupka zbog duga koji zajedno s otpremninama iznosi oko milijun kuna. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike